Öğretmenlerden Yeni Bakana; 'Sesimize Kulak Ver'

Öğretmenlerden Yeni Bakana; 'Sesimize Kulak Ver'

ÖĞRETMENLER BAKAN AVCI'DAN DUYARLILIK VE ÇÖZÜM İSTEDİ
 
Yusuf BAŞTUĞ/ADANA

ADANA'da görev yapan öğretmenler, yeni Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'ya önce "Hayırlı olsun" dileğinde bulundu, ardından okullardaki sorunlara karşı duyarlılık ve çözüm istedi.
 
Sendika binasında öğretmenlerle birlikte açıklama yapan Türk Eğitim- Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Sezer, AK Parti iktidarında bugüne dek Milli Eğitim Bakanlığı görevini üstlenen Hüseyin Çelik, Nimet Baş ve Ömer Dinçer'i eleştirdi. Eski bakanların sorunlara çözüm üretmediğini ve öğretmenlerin sesine kulak vermediğini ileri süren İbrahim Sezer, "Kabine değişikliği yaşandı. Bakan Ömer Dinçer döneminde hayata geçirilen 4+4+4 uygulaması nedeniyle okullarda sorunlar katlanmıştı. Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya 'hayırlı olsun' diyoruz, ama sesimize kulak vermesini, sorunlara duyarlılık gösterip çözüm üretmesini istiyoruz" dedi.
 
2012- 2013 eğitim- öğretim yılının ilk yarısını da değerlendiren İbrahim Sezer, "İkinci dönemde, okullarda yaşanan temizlik ve güvenlik sorunları sona erdirilsin. Okullara yeterli ödenek ayrılsın ve çocuklarımız daha nitelikli eğitim ortamına ulaşabilsin" diye konuştu.