Öğretmene İstiklal Marşı Soruşturması !

Öğretmene İstiklal Marşı Soruşturması !

Bursa da İstiklal Marşı’na soruşturma açıldı

Bursa da İstiklal Marşı’na soruşturma açıldı
 

Bursa'da bir okulda terörü lanetlemek için İstiklal Marşı okumak isteyen öğretmene okul müdürü engel oldu. Milli Eğitim Müdürlüğü de öğretmen hakkında soruşturma açtı. Gerekçe olarakta "izinsiz terörü lanetlemek" gösterildi.

15 Mart 2013 
 
Bursa'nın Mudanya ilçesinde Milli Eğitim Müdürü öyle bir skandala imza attı ki. Duyan herkesi şaşırttı. 
 
Süleyman Şirin adlı öğretmen 2012 yılı Ağustos ve Eylül aylarında PKK saldırılarında birçok askerimizin şehit edilişini kınamak için okulda öğrencilerle birlikte İstiklal Marşı okumak istedi. Ancak okul Müdürü Sami Adıyaman İstiklal Marşı'nın okunmasına izin vermedi. 
“Şehitlerimizi anmak ve terörü lanetlemek için İstiklal marşı okumak istedik ancak müdür öğrencileri içeri alarak eylemimize izin vermedi. Okul müdürünün engellemesi neticesinde İstiklal Marşını okutamadım.”
 
Milli Eğitim Müdürlüğü de milli marşı okumak isteyen öğretmene soruşturma açtı. Gerekçe olarak da "izinsiz terörü lanetlemek gösterildi.”
 
Yaşadıklarını anlatan Süleyman öğretmen, "amaçları milli gücü kırmaktır ancak biz bu yolda ilerlemeye kararlıyız" dedi.
“İstiklal marşını okutamadığım gibi hakkımda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından denetmen müfettişler tarafından soruşturma açıldı. Yaşadığım olaydan elzem duyuyorum. Milli gücü kırmak istiyorlar. Fakat kanımızın son damlasına kadar Atalarımız ne yaptıysa bizde onların torunları olarak bu yolda ilerleyeceğiz.”
 
Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Kazım Sarnık da olaya tepki gösterdi.
“Arkadaşımızın İstiklal marşını söyletememesi ayrı bir üzüntü kaynağı ancak söyletemediği halde hakkında soruşturma açılıyor. İbretlik bir şeydir nerede yaşıyoruz işgale uğramış memleket toprağımıdır.”