Öğrenciye Burs Ve Kredi Açıklandı

Öğrenciye Burs Ve Kredi Açıklandı

YURTKUR'DAN BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ TAHSİS SONUÇLARI AÇIKLANDI
 
ANKARA, - YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü, burs ve öğrenim kredisi tahsis sonuçlarını açıklarken, 150 bin öğrenciye burs, 403 bin öğrenciye öğrenim kredisi verileceği belirtildi.
 
YURTKUR'dan yapılan açıklamada, burs alan öğrenci sayısının, almaya devam edenlerle birlikte 432 bin 572'ye, burs ve öğrenim kredisi alanların toplamının ise 1 milyon 304 bine ulaştığı belirtildi. Açıklamada, 2012-13 öğretim döneminde burs ve öğrenim kredisi almak üzere başvuran öğrencilerin değerlendirme sonuçlarının kurumun 'www.kyk.gov.tr' internet adresinden T.C kimlik numaraları girilerek öğrenilebileceği belirtildi.
 
Öğrenciler taahhüt senetlerini, 28 Kasım-31 Aralık tarihleri arasında herhangi bir noterde vergi, resim ve harç ödemeksizin düzenleyip onaylattıktan sonra 31 Aralık 2012 tarihi mesai saati bitimine kadar kurumun bölge veya yurt müdürlüklerine teslim edeceği hatırlatıldı. Açıklamada, "Bölge ve/veya yurt müdürlüğü bulunmayan yerlerde ise 'Söğütözü Mah.2176.Sok.No:25 Çankaya/Ankara' adresindeki Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne posta ile gönderilecek veya elden teslim edecektir" denildi.
 
Yurt dışında yüksek öğrenim gören Türk vatandaşı öğrencilerin ise burs veya öğrenim kredisi taahhüt ve kefalet senetlerini yurt içinde noterlerde, yurt dışında ise konsolosluklarda onaylattıktan sonra Genel Müdürlüğe posta ile gönderecebilecekleri  veya elden teslim edecekleri belirtildi. Senetlerin 25 Aralık 2012 tarihine kadar Genel Müdürlüğe ulaşanların ödemeleri 8 Ocak 2013 tarihinde yapılacak. Senetleri 25 Ocak 2013 tarihine kadar ulaşanların ödemeleri ise 8 Şubat 2013 tarihinde Ocak 2013 tarihinden geçerli olmak üzere Ziraat Bankasının ilgili şubelerinden yapılacağı ifade edildi.