ÖĞRENCİLERİN ÜZERİNE RÖMORK DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

ÖĞRENCİLERİN ÜZERİNE RÖMORK DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

Necati MALDAR/SÖKE (Aydın), DHA)- AYDIN'ın Söke İlçesi'nde, okuldan çıkan ve yolun karşısına geçmeye çalışan 4 öğrencinin üzerine, kavşağa hızlı girdiği öne sürülen traktörün römorku devrildi. Ortaokul öğrencisi 15 yaşındaki...

AYDIN'ın Söke İlçesi'nde, okuldan çıkan ve yolun karşısına geçmeye çalışan 4 öğrencinin üzerine, kavşağa hızlı girdiği öne sürülen traktörün römorku devrildi. Ortaokul öğrencisi 15 yaşındaki Fatma Taşdemir, römorkun altında kalarak yaşamını yitirdi, 3 arkadaşı da yaralandı.

Kaza, bugün saat 12.30 sıralarında, Hacı Halil Paşa Ortaokulu önünde meydana geldi. Hacı Halil Paşa Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Fatma Taşdemir (15) ve Damla Pınar (15) ile 7'nci sınıf öğrencisi Esra Sönmezoğlu (14) ve İnci Küpcü (14), Sazlı Mahallesi'ndeki evlerine doğru yürümeye başladı. Okul önündeki kavşaktan yolun karşısına geçmeye çalışan öğrencilerin üzerine, aşırı hızlı gittiği ileri sürülen M.A.'nın yönetimindeki traktörün, tohum yüklü römorku devrildi. Öğrencilerin kazada yaralandığını görenler, sağlık ve jandarma ekiplerine haber verip, yardım istedi.

Kaza yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, römorkun altında kalan öğrencilerden Fatma Taşdemir'in yaşamını yitirdiği belirlendi. Diğer 3 öğrenci ambulanslarla Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza haberini alıp hastaneye koşan öğrencilerin yakınları büyük üzüntü yaşadı. Tedaviye alınan 3 öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kaza yerinde yapılan inceleme sonrası Taşdemir'in cesedi de, aynı hastanenin morguna kaldırıldı. Traktör sürücüsü M.A., gözaltına alındı, yapılan kontrolde alkolsüz olduğu belirlendi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, Kaymakam Mehmet Demirezer hastaneye gelerek taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Vali Erol Ayyıldız, "Trafik haftasını kutladığımız bu günlerde bir öğrencimizi trafik kazasında kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yaralı olan ve ameliyata alınan öğrencilerimizin sağlık durumlarının iyi olduğunu öğrendim. Kaza yerindeki kavşağa üst geçit talepleri var. Karayollarımızı ve teknik elemanlarımız inceleme yapıp, eğer bu yönde bir eksiklik ve ihtiyaç varsa yerine getireceğiz" dedi.

ÖĞRENCİLERİN ÜZERİNE RÖMORK DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

Kaynak:Haber Kaynağı