ÖĞRENCİLERE ŞOK ERDOĞAN BASKISI

ÖĞRENCİLERE ŞOK ERDOĞAN BASKISI

Erdoğan'ın İstanbul'da katılacağı tören için öğrencilere şok çağrı.

İstanbul’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı fetih konulu kompozisyon ödül törenine her liseden iki sınıf dolusu öğrencinin katılması zorunlu hale getirildi. Etkinliğe katılmak istemeyen öğrencilereyse “sonuçlarına katlanırsınız” tarzı cevaplar verildiği bildirildi.

İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Birlik Vakfı Genel Merkezi ve Milli Türk Talebe Birliği’nin ortak girişimiyle düzenlenen Fetih Ruhu, Fatih ve Gençlik konulu liselerarası kompozisyon yarışması ödül töreni “binlerce lise öğrencisi için zorunlu bir çağrıya” neden oldu.

Yarın saat 15.00′de Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşecek ödül törenine Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katılacağının belli olmasıyla Milli Eğitim Bakanlığı bir çok lisenin okul yönetimine şifahi talimatta bulunarak her okuldan en az iki sınıf dolusu öğrencinin katılmasını istedi.

İstanbul’un bir çok okulunda tespit edilen sınıfların öğrencilerine yapılan açıklamada, katılımın zorunlu olduğu belirtilerek, velilerinden “katılım izin kağıdını” getirmeleri yönünde istekte bulunuldu. Etkinliğe katılmak istemeyen öğrencilere “sonuçlarına katlanırsınız” ifadelerinin kullanıldığını belirten kimi öğrenci velileri durumu protesto ettiklerini ifade ettiler.

Ödül töreninin açıklanan resmi programına göre, etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilaveti, hologram ve mehter gösterileri de olacak ve Uğur Işılak da bir konser verecek.

Kaynak:Haber Kaynağı