Öğrencilere 7 ölümcül günah dersi

Öğrencilere 7 ölümcül günah dersi

Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nce düzenlenen 'Güvenli Kent, Güvenli Üniversite' konulu konferansa katılan Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, konuşmasına Mahatma Gandhi'nin mezar taşında yazılı olan ve 7 ölümcül günah olarak nitelendirdiği, 'İlkesiz siyaset, emeksiz zenginlik, vicdansız haz, niteliksiz bilgi, ahlaksız ticaret, insaniyetsiz bilim, özverisiz ibadet' şeklindeki yaşam felsefesini hatırlatarak başladı. 

Üniversitelerin araştırmalar yapıp, yetiştirdikleri kaliteli nesillerle ülkenin ilerlemesi adına çalışmalar yaptığını vurgulayan Gürkan, "Üniversiteler toplumda sinerji yaratan, hayal gücünün, sosyal ve ekonomik değişimin merkezleridir. Ekonomik alanda sundukları araştırma altyapısı ve beyin gücü ile bir kalkınma odağı ve firmalar için bir cazibe ortamı meydana getirmektir. Hatta üniversitelerimiz, içinde bulundukları kentleri, bölgeleri canlandırabilen kilit kurumlardır. Geleceğin Türkiye'sini oluşturacak siz gençler, her alanda bilimsel çalışmalar yaparak ülkemizin gelecek yüzyıllara her yönüyle hazır olmasını sağlamakta, her bireyin yönetime katılmasına imkan veren çalışmalarınızla takdirlerimizi kazanmaktasınız" dedi. 

HUZURU SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ

Toplumdaki her birimin ayrı bir sorumluluğu ve görevi bulunduğunu, üniversitelerin de bilim yuvası olduğunu anlatan Gürkan, polis olarak kendilerinin de huzur, güvenlik ve asayişi sağlamak zorunda olduklarını kaydetti. 

Üniversite kampusu ve il genelinde toplumsal hayatın düzen ve huzuru görev yaptıklarını dile getiren Gürkan, "Bizler görevi yaparken bir annenin evladına yaklaştığı şefkat duygusuyla yaklaşıp, o derece hassas davranmaya çalışıyoruz. Sizler farklı şehirlerden gelmiş, bu kente, bu bilim yuvasına emanet edilmiş insanlarsınız. Özellikle resmi üniformalı arkadaşlarımızı kampus alanına sokmamaya çalışıyoruz. Güvenli yer, özgürlüklerin de güvende olduğuna inanılan yerdir" diye konuştu. 

Farklılıkların zenginlik getireceğini, kolay olmasa da kapalı toplum psikolojisinin aşılması adına bir fırsat olacağını, imkanların sınırını görebilmek adına imkansızı denemek gerektiğini de vurgulayan Gürkan, “Bana göre zor yoktur, imkansız ise sadece zaman alır. Üniversiteler, farklılıkların zenginlik olduğu, fikirlerin tartışıldığı, her kesimin yasalar çerçevesinde şiddet ve ayrımcılığa pirim vermeden düşüncelerini özgün bir biçimde ifade ettiği demokratik zeminlerdir" dedi. 

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Gürkan'a Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Serdar Tat, 'Fahri Üyelik' şilti ve plaket verdi.