Öğrencilerden Korkan Arınç Binaya Gizli Kapıdan Girdi

Öğrencilerden Korkan Arınç Binaya Gizli Kapıdan Girdi

 
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ DİRENDİ ARINÇ SAKLANDI
 
Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde Arınç'ın da katılacağı tören öncesi öğrenci grubu törenin yapılacağı binaya girmek isteyince arbede çıktı.
 
Serhat TEZCAN 
 
Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu inşaatı ve körfez geçişinde incelemelerini tamamlayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’nce İşadamı Hasan Öztimur’a Uludağ Üniversitesi “Onur Doktoru Bursa eski Valisi Şahabettin Harput’a da “Fahri Profesörü köunvanları verilmesi İşadamı Hasan Öztimur adına yaptırılan İnşaat Mühendisliği Bölümü binasının açılış törenlerine katılmak üzere Bursa’ya geldi. 
 
ÖĞRENCİLERİ BİNAYA ALMADILAR
 
Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’ndeki tören öncesiprotestocu öğrenci grubu törenin yapılacağı binaya girmek istedi. Ancak, inşaat mühendisliği fakültesinde okumadıkları gerekçesiyle özel güvenlik görevlileri tarafından engellendiler. Zaman zaman sert müdahalelerinde yaşanan olayda, grupta yer alan öğrenciler, son dönemde yaşanan olaylarda yaşamanı yitiren 6 kişiyi Başbakan Yardımcısı Arınç’a soracaklarını ve bunun yanıtını almak istediklerini söylediler. 
 
BÜLENT ARINÇ BİNAYA GİZLİ YOLDAN GİREBİLDİ
 
"Başkaları için gözyaşı dökeceğine bu 6 kişi için gözyaşı dökmesini istiyoruz. Fakülteye Ali İsmail Korkmaz veya Ethem Sarısülük’ün adının verilmesini istiyoruz" diyen öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Görevliler, öğrencilere cop ve kalkanlarla müdahale ettiler. Öğrencilerde üç kez tekrarlanan müdahale sonrası oturma eylemi yaparken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, farklı bir güzergah kullanarak binaya girdi.