Öğrencilerden İlginç Protesto

Öğrencilerden İlginç Protesto

ÜNİVERSİTEDE 50 KURUŞLUK YEMEK ZAMMINI PROTESTO
 
Gezi Direnişi başladığından beri öğrencilerde protesto bilinci yerleşmeye başladı. Yönetimlerin keyfi uygulamalarını eskisi gibi kolayca kabul etmeyen öğrenciler , kendilerini ilgilendiren hemen her konuda itirazlarını ilginç yöntemler ile protwsto etmeye başladılar. En son protesto eylemi ise Samsun 19 Mayıs Üniversitesinde meydana geldi. İdarenin yemek ücretlerine yaptığı 50 kuruşluk zammı aşırı bulan öğrenciler ilginç bir protestoya imza attılar.

Yaprak KOÇER

SANDVİÇ PROTESTOSU

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri, yemekhanelerde verilen tabldot yemek fiyatının yeni eğitim yılında 1.5 TL'den 2 TL'ye çıkarılmasını protesto etti. Masaları birleştirerek 'Dayanışma sofrası' kuran öğrenciler, yanlarında getirdikleri sandviçleri yedi.
 
OMÜ öğrenci yemekhanelerinde verilen tabldot yemeğin fiyatının 1.5 TL'den 2 TL'ye artırılmasını protesto eden bir grup öğrenci, Fen Edebiyat Fakültesi kantininde toplandı. Öğrenciler Türkiye genelindeki diğer üniversitelerdeki yemek fiyatlarının yazılı olduğu pankartı astı. Masaları birleştirerek 'Dayanışma sofrası' kurdu. Ardından yemekhaneye gitmeyerek yanlarında getirdikleri sandviçleri yedi. Öğrenciler imza toplayıp Rektörlüğe zammın geri alınması için dilekçe verdiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını belirtti.