Öğrenciler Boykota Uymadı

Öğrenciler Boykota Uymadı

Şırnak Valisi İpek, boykota öğrencilerin uymadığını söyledi. Diyarbakır Valisi Kıraç ise, eğitim öğretimin devam ettiğini, herhangi bir sorunun olmadığını kaydetti.

ŞIRNAK Valisi Hasan İpek, BDP ve DTK'nın, anadilde eğitim için okulları bir hafta boykot kararına çocukların uymadığını söyledi. İpek, "Ben tüm Türkiye'ye ve dünyaya bunu ilan etmek istiyorum. Şırnaklı artık 30 yıldan beri bıktı her taraftan sıkıştırılıp azarlanmaktan ve bunlara uymayacaklar inşallah. Türkiye'de okullar nasıl ise burada da onun gibidir. Normal eğitim öğretimimiz devam ediyor" dedi.
 
BDP ve DTK'nın anadilde eğitim için okulları bir hafta boykot kararı almasına rağmen, Şırnak'ta ilk gün okula katılım oranının yüzde 70'lerde olduğu bildirildi. Şırnak Valisi Hasan İpek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şırnak'ta eğitimin normal şekilde başladığını belirtti. İpek şunları söyledi:
 
"Şırnaklının 30 yıldır çektiği eziyet bence yeter. İnsanlar eğitim alsın. Türkiye'nin her yerinde insanlar eğitimlerini alıyor. Türkiye'nin her yerinde ekonomilerini geliştiriyorlar. Sosyal alanda gelişiyor ve haliyle iller gelişiyor. Şırnak'ta çocukların okullarına gitmemesini sağlayarak propaganda yapmak kadar kötü bir şey olabilir mi? Bu Şırnaklı'ya eziyet değil mi? Bu Şırnak insanının normal yaşamaya hakkı yok mu? Politik mücadele ayrı bir şey. Çocukların eğitimine karşı çıkmak, yani çocukları eğitimden mahrum bırakmaya yönelik propaganda yapmak kadar kötü bir şey olabilir mi?"
 
'HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK'
 
Çocukların boykota uymadığını söyleyen Vali İpek, Şırnaklı'ların çok bilinçli insanlar olduklarını kaydederek şöyle konuştu:
 
"Propagandalara uymuyorlar ve uymayacaklar. Biz de bu anlamda Şırnaklı velilerin hepsine teşekkür ediyoruz. Benim öğretmenlerim milli eğitim müdürüm hepsi yerinde. Çocuklarımızın eğitim öğretimi başladı, hiçbir sıkıntımız yok. Ben tüm Türkiye'ye ve dünyaya bunu ilan etmek istiyorum. Şırnaklı artık 30 yıldan beri bıktı her taraftan sıkıştırılıp azarlanmaktan ve bunlara uymayacaklar inşallah.Türkiye'de okullar nasıl ise burada da onun gibidir. Normal eğitim öğretimimiz devam ediyor" dedi.
 
 

 
DİYARBAKIR Valisi Cahit Kıraç, BDP ve DTK'nın okulları bir hafta boykot kararı almasının ardından bugün başlayan eğitim, öğretim yılında kentte bir sorun yaşanmadığını söyledi. Kıraç, "Sınıf mevcutlarımız normal eğitim, öğretim yılında olduğu gibi devam ediyor. Öğrencilerimiz burada, anne ve babaları ile öğretmenlerimiz burada. Bizim çocuklarımızın bir tek sevgi, şefkat ve ilgiye ihtiyaçları var. Sorun yok" dedi.
BDP ve DTK'ın ana dilde eğitim için okulları bir hafta boykot etme kararı almasının ardından Diyarbakır'da yeni eğitim yılı sakin başladı. Merkez Bağlar İlçesi'nde bazı okullarda gelen öğrenci sayısını biraz düşüş yaşandığı gözlenirken, diğer ilçelerde öğrencilerin okullara gittikleri görüldü.
Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, merkez Yenişehir İlçesi Yenişşehir İlkokulu'nda yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Davul-zurnalı yapılan açılışın ardından Vali Kıraç, sınıfları gezerek, öğrencilere başarılar diledi. Gazetecilerin BDP ve DTK'nın okulları boykot etme kararıyla ilgili soru üzerine Vali Kıraç, sınıf mevcutlarının normal eğitim yılında olduğu gibi devam ettiğini belirterek, şöyle dedi:
"Eğitim-öğretim yılımız başladı. Sınıf mevcutlarımız normal eğitim, öğretim yılında olduğu gibi devam ediyor. Öğrencilerimiz burada, anne ve babaları ile öğretmenlerimiz burada. Bizim çocuklarımızın bir tek sevgi, şefkat ve ilgiye ihtiyaçları var. Öğretmenlerimiz, anneleri ve babaları olarak onları severek, okşayarak, kokalayarak daha yetişmeleri için okullarımıza gönderiyoruz. Başarılar için üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Okullardaki başarıların artırmanın en önemli yolu alt yapı eksikliğinin giderilmesi olarak görüyoruz. Diyarbakır'da yaklaşık 450 bin öğrenci eğitim, öğretime başladı. 10 bin üzerinde dersliğimiz var. Halen 188 yeni okul yapımıyla ilgili çalışma yürütüyoruz. Bunları da bitirdiğimizde 2 bin 300 derslik Diyarbakır'daki eğitim ihtiyacı için kullanılmaya başlanacak. Bizim üzerinde durmamız gereken nokta eğitimi daha başarılı kılabilmek için bir eksiğimizin olmaması. Eğitim, öğretim devam ediyor. Sorun yok." dedi.
Vali Kıraç, "Bugün okulla gitmeyen öğrenci var mı? sorusuna ise, "Hayır. Herkesle irtibatımız var. Sorun yok" karşılığını verdi.