ÖĞRENCİ ANNESİNDEN ÖĞRETMENE DAYAK KAMERADA

ÖĞRENCİ ANNESİNDEN ÖĞRETMENE DAYAK KAMERADA

Diğer öğrencilerinin gözleri önünde meydana gelen olay, okulun güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

Öğrencilerinin gözleri önünde meydana gelen olay, okulun güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

OTURMA DÜZENİNDE Kİ YERİNİ DEĞİŞTİRDİ DİYE

Konya’da sınıf öğretmeni H.Ç.D., derste sürekli rahatsızlık verdiği öne sürülen 7'nci sınıf öğrencisi B.D.'nin oturma düzenindeki yerini değiştirdiği iddiasıyla, okulun koridorunda öğrencinin annesi H.A. ve teyzesi tarafından tekme ve tokat dövüldü. Diğer öğrencilerinin gözleri önünde meydana gelen olay, okulun güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

ARKADAŞLARINI RAHATSIZ EDEN ÖĞRENCİNİN YERİ DEĞİŞTİ

Olay, dün saat 12.00 sıralarında Mareşal Mustafa Kemal Orta Okulu'nda meydana geldi. Fen Bilgisi öğretmeni H.Ç.D., sınıf öğretmenliğini üstlendiği sınıfta, iddiaya göre derslerde sürekli rahatsız veren ve arkadaşlarına kağıt atan öğrencisi B.D.’nin yaklaşık bir ay önce oturma düzenindeki yerini değiştirdi. Ön sıralarda oturan öğrenciyi arka sıralara oturtan öğretmen H.Ç.D., öğrencinin velisi H.A.'yı okula çağırıp, durumu anlattı.

EŞİNDEN AYRILMIŞ

Eşinden boşandığı öğrenilen H.A. da iddiaya göre, buna tepki gösterip, konuyu okul yöneticilerine iletti. Yöneticiler de, hem öğretmen hem de veli ile görüşerek olayı yumuşatmaya çalıştı ve öğrenci B.D.'nin sınıfa ayak uydurması durumunda yerinin tekrar değiştirilebileceği bildirildi.

Geçtiğimiz hafta öğretmen H.Ç.D., öğrencinin oturma düzenindeki yerini, arka sıralardan orta sıralara alarak tekrar değiştirdi. Ancak bu duruma yine tepki gösteren veli H.A., okul yönetimine bir dilekçe yazarak öğretmenin sınıfının değiştirilmesini talep etti. 

ÖĞRENCİLERİN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖĞRETMENE DAYAK 

Yaşanan bu olayların ardından dün kız kardeşi ile birlikte okula gelen H.A., sınıfın kapısında öğretmenin dersten çıkmasını bekledi. Yaklaşık 5 dakika kapıda bekleyen H.A., sınıftan çıkan öğretmen H.Ç.D.'nin kolundan tutarak çekti. Aralarında çıkan tartışma sonrası H.A. ve kız kardeşi koridordaki öğrencilerin önünde tekme tokat öğretmen H.Ç.D.'ye saldırdı. Araya diğer öğretmenlerin girmesi üzerine kavga sona ererken, olay yerine polis çağırıldı. Olay anı ise okulun güvenlik kameralarına yansıdı. Hastaneye giderek iş göremezlik raporu alan öğretmen H.Ç.D.'nin şikayeti üzerine öğrenci velisi H.A. ve kız kardeşi ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. H.A. ve kız kardeşi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

'ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİYİ KAZANMAYA ÇALIŞIYOR'

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, son dönemlerde öğrenci velilerin, öğretmenlere karşı şiddetli davranışlarında artış olduğunu belirterek, 'Öğretmenlerimize hak ettiği saygının gösterilmesini istiyoruz. Öğretmenlerimiz fedakarca iş yapıyorlar. Bu olayda yapılan saldırının gerekçesine bakıldığı zaman rahatça çözülmesi gereken bir problem. O öğrenci de bizim öğrencimiz. Öğretmenimiz esasında o öğrenciyi kazanmaya çalışıyor. Problemli öğrencileri de kazanmamız gerekiyor. Zaman zaman yaptırım uygulamamız gerekiyor. Ama biz öğrencilerimizi kazanmak için uğraşırken velilerimizin bizim yanımızda olmamaları ve karşımızda olmaları bizim işimizi zorlaştırıyor' dedi. 

EĞİTİM- İŞ SENDİKASINDAN TEPKİ 

Eğitim-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Şükrü Balun da son zamanlarda öğretmenlere karşı veli şiddetlerinin arttığına dikkat çekerek bunun yönetimden kaynaklanan eksikliklerden oluştuğunu ileri sürdü.

İŞTE O ANLAR