Oğlunun doğduğu saatte öldü

Oğlunun doğduğu saatte öldü

KARS’ta eşini doğum için hastaneye götüren ambulansı, babasına ait otomobille takip eden inşaat işçisi Serbülent Akyol, kaza yaptı. Kazada, Serbülent Akyol ölürken, eşi 22 yaşındaki Binnur Akyol ambulansta oğlu Mehdi Can'ı dünyaya getirdi.

Kaza, Kars'a 25 kilometre kala Çamçavuş Köyü yakınlarında meydana geldi. Rusya'da inşiat içsi olarak çalışan Serbülent Akyol, eşi Binnur'un doğumunda yanında bulunmak üzere 3 Temmuz çarşamba günü Kars'ın Akyaka İlçesi'ne bağlı Boyuntaş Köyü'ndeki evine geldi. Binnur Akyol cuma günü akşam saatlerinde doğum sancıları başlayınca ambulansla Akyaka İlçesine götürülmek üzere yola çıktı. Ambulansa hasta yakını alınmadığı için eşi Serbülent de babasına ait 36 EV 413 plakalı araçla peşlerinden yola çıktı. 

Akyaka İlçesi'ne 13 kilometre uzaklıktaki köyden çıkıldıktan kısa süre sonra Binnur Akyol ambulansta doğum yaptı. Sağlık ekibi Doğum yapan Binnur Akyol'u ilçedeki Sağlık Ocağı yerine Kars Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne götürmeye karar verdi. Akyol’un yönetimindeki otomobil sağanak yağmur ve duble yol yapımındaki çalışma nedeniyle kontrolden çıkıp takla atarak 25 metrelik şarampole yuvarlandı. Kazada ağır yaralanan Serbülent Akyol, haber verilmesi üzerine Susuz İlçesi'nden gönderilen ambulansla Kars Devlet Hastanesi’ne götürüldü. 

Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Akyol kurtarılamadı. Eşinin öldüğü dakikalarda doğum yapan Binnur Akyol ve bebeği hastanede tedavi altına alındı. Her ikisinin de sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

"KAZADAN HABERİM YOKTU"

Anne Binnur Akyol, kazadan haberi olmadığını, eşinin öldüğünü 1 gün sonra öğrendiğini söyledi. Akyol, "Beni ambulansa koydular. Eşim de bizi arabayla takip ediyormuş. Yolda doğum yaptım ve bir oğlum oldu. İkimizi de hastaneye getirdiler ve sağlık durumumuz çok iyi. Bir gün sonra eşimin bizi takip ederken kaza geçirdiğini ve yaşamını yitirdiğini öğrendim. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Baba oğlunu oğlu da babasını hiç göremeyecek. Artık ben, dedesinin adını verdiğimiz oğlum Mehdi Can'a hem babalık hem de analık edeceğim" dedi.

YOL YAPIM ÇALIŞMALARI İKİ YILDIR BİTMEDİ

Boyuntaş Köyü Muhtarı Necati Daşdemir yol yapım çalışmalarının iki yıldır devam ettiğini, çok sayıda kaza olduğunu anlatırken, "Bu kaza hepimizi yasa boğdu. Binnur Akyol'un doğum sancıları artıca köye ambulans istedik. Ambulansa kimseyi almadılar. Serbülent Akyol kardeşi ile birlikte gurbette çalışıyordu. O nedenle yolun yabancısıydı. Anne köyü çıkınca çocuğunu ambulansta dünyaya getirmiş. Kazada ölen Serbülent Akyol da 3 yaşındayken annesini kaybetti. Evladı da kendisi gibi yetim büyüyecek" diye konuştu.