OĞLUNUN BORCU İÇİN DÖVÜLEREK ÖLDÜRÜLDÜ

OĞLUNUN BORCU İÇİN DÖVÜLEREK ÖLDÜRÜLDÜ

Bursa'da üzerinde yüklü parayla evden çıkıp, bir hafta sonra Adana'da işkence yapıldıktan sokakta yarı baygın halde bulunan 65 yaşındaki Kemal Ülgen, tedavi gördüğü hastanede öldü.

Ülgen'i oğlunun 700 bin liralık borcu nedeniyle işkence ederek ölümüne neden olduğu öne sürülen 7 kişi şafak vakti düzenlenen operasyonla yakalandı.

Şanlıurfalı Kemal Ülgen, Devlet Su İşleri'nden emekli olduktan sonra Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde yaşamaya başladı. İnşaat taşeronluğu yapan ve Şanlıurfa'da çok sayıda gayrimenkulü olduğu öne sürülen Ülgen, geçen 15 Eylül'de evinden çıktıktan sonra, ortadan kayboldu. Ülgen'in eve dönmemesi üzerine yakınları, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulundu. Adana'daki oğlu Mehmet Ülger'in 700 bin lira borçlu olduğu kişiler tarafından tehdit edildiği öne sürülen Ülgen'i bulmak için polis harekete geçti. 

SOKAKTA BAYGIN BULUNDU

Adana ile Bursa Emniyet Müdürlüğü Yağma Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı kapsamlı araştırma sonucu Kemal Ülgen, 21 Eylül sabahı Barbaros Mahallesi'nde sokakta baygın halde bulundu. Vücudunda işkence ve darp izleri olan Ülgen, Adana Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alındı. Yaklaşık 1 haftadan bu yana hastanede tedavi gören Ülgen doktorların tüm çabasına rağmen dün kurtarılamadı. Kemal Ülgen'in cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Ülgen'in vücudunda işkence ve darp izleri saptandı.

Cinayet ve Gasp Bürosu ekiplerinin yaptığı araştırmada, 4 çocuk babası Kemal Ülgen'in oğlu Mehmet'in kumar tutkunu olduğu, bu nedenle de sürekli borçlandığını tespit etti. Borçlarını ödemekte zorlanan Mehmet Ülgen'in alacaklılarını da sürekli babasına yönlendirdiği, onun da oğluna zarar gelmemesi için ödeme yaptığını belirlendi. Mehmet Ülgen'in yaklaşık bir ay önce Adana'da karıştığı bir dolandırıcılık olayı nedeniyle 700 bin lira borçlandığını belirleyen polis, Kemal Ülgen'in de bu nedenle öldürülmüş olabileceğini değerlendirerek, araştırmasını genişletti. Ekiplerin yaptığı çok yönlü soruşturmada, bir ay önce Adana'dan Bursa'ya giden bir grubun Mehmet Ülgen'i kaçırmak istediği, ancak başarılı olamadığını saptadı.

KARDEŞ KARDEŞİ SUÇLADI

Cinayeti araştıran Adana polisi, babasının cenazesini almaya gelen Kemal Ülgen'in büyük oğlu Yusuf Ülgen'in ifadesine başvurdu. Yusuf Ülgen, babasının ölümünden kardeşi Mehmet'in sorumlu olduğunu öne sürerek, "Kardeşim Mehmet ailemizin başına bela oldu. Sürekli pis işlere bulaşıyordu. Borçlarını babam ödüyor, 'Ne kadar kötü de olsa, başının derde girmesini istemiyorum, hapse düşmesin, canı tehlikeye girmesin o benim oğlum' diyordu. En son Adana'da birilerine 700 bin lira borcu olduğunu öğrendim. Adamlar Bursa'ya gelmiş, kaçırmaya çalışmışlar. Son anda polisi görünce amaçlarına ulaşamamışlar. Babam kaybolduktan sonra telefon geldi, 980 bin TL istediler. Bursa Emniyeti'ne bildirdik" dedi.

UYURKEN YAKALANDILAR

Adana Asayiş Şubesi'ndeki ifadenin ardından Yusuf Ülgen, babasının cenazesini Bursa'ya götürdü. Cinayet Bürosu ekipleri de Yusuf Ülgen'in ifadesinden yola çıkarak operasyon için düğmeye bastı. Hazırlıklarını tamamlayan polis, belirlenen adreslere Özel Harekat Timleri'nin eşliğinde şafak vakti baskın yaptı. Şüphelilerin evlerine kapıları koçbaşı ile kırılarak girildi. Kemal Ülgen'in kaçırılıp işkence yapılarak öldürülmesi olayına karıştığı iddia edilen 7 kişi yataklarında yakalandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen 7 şüpheli sorgu için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı