Oğlumuz 50 Kuruşluk Bant Yüzünden Öldü

Oğlumuz 50 Kuruşluk Bant Yüzünden Öldü

13 Yaşında Engelli Yunus Eser Devlet Yatılı Okulunda Elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti

'OĞLUMUZ  50 KURUŞLUK BANT YÜZÜNDEN ÖLDÜ'
 
Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya)

KOCAELİ'nin Karamürsel İlçesi'ndeki Gazanfer Bilge İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda arkadaşlarıyla birlikte okulun bahçesinde futbol oynarken, dışarıya kaçan topu almak için tırmandığı demir korkuluklardan sarılarak indiği direkte elektrik akımına kapılarak ölen 13 yaşındaki işitme engelli Yunus Eser'in ailesi, çocuklarının 50 kuruşluk bant yüzünden öldüğünü söyledi.  Sakarya'nın karapürçek ilçesinde oturan aile, "Bizim kaybedecek bir şeyimiz kalmadı. Tek oğlumuz vardı o da ihmalden öldü" dedi.
 
Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde oturan bir fabrikada işçi olarak çalışan 40 yaşındaki Yakup Eser ile eşi 36 yaşındaki Harife Eser, 4 Ekim'de Karümürsel İlçesi'ndeki yatılı okulda meydana gelen olayda çocuklarının ölümüyle ilgili olarak gazetecilere konuştu.
 
2'si kız 3 çocuk babası olduğunu anlatan Yakup Eser, tek erkek çocuğunu da toprağa verdiğini belirterek şunları söyledi:
 
"Ben yandım başka anneler, babalar yanmasın. Benim kaybedecek bundan sonra hiç birşeyim yok. Olay günü, annesi oğlumu okula götürdü. Akşam geldiğinde beraber çay içerken okundan telefonla aradılar. 'Çocuğunuz kaza geçirdi, top oynarken ayağını kırdı' dediler. Biz de hemen Karamürsel'e gittik. Bize olayın nasıl olduğunu söylemediler. Top kazası olduğunu, kolu ya da bacağının kırıldığını zannettik. Tabi oraya vardığımızda ayrı bir şey olduğunu öğrendik."
 
'BANTLASALARDI OĞLUM HAYATTA OLURDU'
 
Anne Hanife Eser de, ''Bir tane oğlumuz vardı onu toprağa verdik. Orda bir sürü çocuk  var. Böyle bir olayın tekrarlanmaması için sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz'' dedi. Oğlunun ölümünde ihmal olduğunu savunan anne Eser, şöyle devam etti:
 
"Elektrik kaçağı olan yere 50 kuruşa bant alıp bantlasaydılar oğlum bugün hayatta olurdu. Öğretmenler, okul idaresi hepsinden şikayetçiyiz. Suçlular cezasını çeksin. 50 kuruşluk bant için çocuğum gitti. Açık kalmasaydı, kablolara müdahale edilip bantlansaydı, böyle birşey olmayacaktı. Acımız çok büyük Allah hepimizin yardımcısı olsun."