ODTÜ'nün Ağaçları

ODTÜ’de neler yaşandığını anlatmaya gerek yok. Ankara’nın kişiliğini oluşturan tüm alan ve yapıları yok etmeyi görev edinmiş ve bunu başarılı bir şekilde yerine getiren Belediyenin başı İ.Melih Gökçek bir gecede binlerce ağaç kesti ve ODTÜ’den yolu 

geçirdi. Sonra da dedi ki; bir kısım ağacı naklettik, bir kısmının nakli mümkün olmadığından kesildi, kesilen ağaçlar için de Ankara Orman Bölge Müdürlüğünden izin aldık.

İ.Melih Gökçek bu, her şeyi söyler. Resmi belgeler ne diyor soralım dedik ve sorduk. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Hatice Akgül imzalı 21/11/2013 tarih 7400 sayılı yazıda benzer şeyler tekrarlanmış. Yazıda özetle deniyor ki; 10-40 yaş arası geniş ve iğne yapraklı ağaçlar Söğütözü fidanlık alanına nakledildi, 1788 adet ağacın nakli mümkün olmadı, Ankara Orman Bölge Müdürlüğünün 11/10/2013 tarihli yazısı ve Bakan Oluru ile ağaçların kesilmesine izin verildi (Bkz.yazı).

Bu sorulara Orman Genel Müdürlüğü Ankara Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Ankara Orman İşletme Müdürlüğünün cevabı ise
Gökçek ve Müdürü Hatice’yi fena halde yalanlıyor.

Ankara Orman İşletme Müdürlüğünün 13/01/2014 tarih 689028 sayılı cevabında deniyor ki: 11/10/2013 tarihinde Bakanlığımız oluru ile ağaçların taşınması kaydıyla (623 ağaç için) Ankara Büyükşehir Belediyesine izin verildi. 

Bu ağaçların 597 adetinin taşındığını biz de kamuoyuna yapılan açıklamalardan öğrendik.1788 adet nakli mümkün olmayan ağaç tesbitimiz yoktur, bu rakam afaki bir rakam olup belediyenin bizden böyle bir talebi de olmamıştır. Sonuç olarak kesilen veya kesilecek ağaç tesbitimiz olmadığı, belediyenin de buna ilişkin talebi bulunmadığından herhangi bir işlem yapmadık.

Evet İMG bunu hep yapıyor. Orman Bölge Müdürlüğünün yazısı 623 ağacın nakli için, ama İMG 1788 ağacın
 kesimi için diyor. Nakledilmesine izin verilen ağaçların 26 adetinin nakledilmediği de kesin. 597 sinin ise nakledilip nakledilmediği belli değil.

Sayın Atalarımız, yalancının mumu yatsıya kadar yanar demiştiniz biz de inanmıştık, kaç yatsı geçti hala yalan söylemeye devam ediyor ya bu şahıs
.

Önceki ve Sonraki Yazılar