ODTÜ'lüler büyük buluşmaya hazırlanıyor

ODTÜ'lüler büyük buluşmaya hazırlanıyor

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından ODTÜ'yü kınayan bir açıklama yayımlayan "yandaş" rektörlere tepki büyüyor.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından ODTÜ'yü kınayan bir açıklama yayımlayan "yandaş" rektörlere tepki büyüyor.

Galatasaray Üniversitesi Öğretim Elemanları, İstanbul Üniversitesi Öğretim Elemanları, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Elemanları, Marmara Üniversitesi Öğretim Elemanları, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Elemanları, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Elemanları tarafından yapılan açıklamada, "ODTÜ’de yaşanan üzüntü ve kaygı verici olaylarla ilgili olarak üniversitelerimiz tarafından bir açıklama yapıldığını gazetelerden öğrendik. Biz, aşağıda imzası bulunan ve Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi görev yapmakta olan öğretim elemanları olarak bu açıklamaya hiçbir şekilde katılmadığımızı beyan ediyoruz." denildi.
 
ODTÜ Mezunları Derneği de bir imza kampanyası başlatarak, "Bizler, aşağıda imzası bulunan ODTÜ’lüler ve ODTÜ Dostları, Türkiye’nin çağdaş, demokrat, her türlü zorbalığa tepki vermenin demokrasilerin olmazsa olmaz ön koşulu olduğuna inanan onurlu bireyleri olarak, bizzat Başbakan tarafından, hiç bir demokratik ülkede görülmeyecek şekilde, maruz bırakıldığı hakaret ve baskı karşısında ‘Üniversitede Şiddet varsa, Polis varsa Ders Yok’ diyerek yaşanan zorbalığa ODTÜ’nün tarihine yakışır bir şekilde topyekûn karşı çıkan ODTÜ Öğrencilerinin, Öğretim Üyelerinin ve Çalışanlarının bu onurlu davranışlarını sonuna kadar destekliyoruz." dedi. İmza kampaynasına http://www.odtumd.org.tr/imzakamp/imzakamp.asp adresinden detek verilebiliyor.
 
ODTÜ'lüler büyük buluşmaya hazırlanıyor
ODTÜ'de bugün "ODTÜ AKP'ye karşı ayakta" adı altında bir eylem süreci başlatıldı. Hazırlık binasında buluşarak Necdet Bulut Amfisi'ne (U3) kadar yürüyen öğrenciler ve öğretim üyeleri burada bir araya gelerek "ders"e başladılar.
 
Yarın da devam edecek etkinlikler boyunca çeşitli bölümlerden hocalar ders verecek. Perşembe günü ise ODTÜ'nün simgeleşmiş Devrim Stadyumu'nda sanatçıların ve aydınların da katılımıyla büyük bir buluşma gerçekleştirilecek. Gelmesi kesinleşen sanatçılar arasında, Beyoğlu Kumpanya, Gülsen Tuncer, Grup Gündoğarken, Marsis, Pınar Aydınlar, Bandista, Nejat Yavaşoğulları bulunuyor.