ODTÜ’den Gökçek’e Para İadesi

ODTÜ’den Gökçek’e Para İadesi

ODTÜ yönetimi twitter hesabından yaptığı açıklamayla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kestiği ağaçlar için verdiği parayı iade ettiğini açıkladı. ODTÜ’nün resmi sitesinden de eylem planı duyuruldu

ODTÜ, yol çalışması nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılan ağaçlara karşılık ödendiği açıklanan 211 bin lirayı iade etti.  İade kararı ODTÜ’nün resmi Twitter hesabından, “ABB’nin ODTÜ arazisinden kaldırdığı ağaçlar için ODTÜ ile herhangi bir anlaşma olmadan bugün aktardığı ödeme iade edilmiştir.” ifadeleriyle duyuruldu. Melih Gökçek, katledilen 2 bin 388 ağaç için ODTÜ’ye 211 bin TL ödeme yaptıklarını söylemişti.
 
Yasal süreç başlatılacak, 3000 fidan dikilecek
ODTÜ rektörlüğü, üniversitenin resmi web sayfasından yaptığı açıklamada, 18 Ekim gecesi ODTÜ ormanına yapılan baskına tekrar vurgu yaparken tüm çözüm yollarının denenmesine rağmen belediye ekiplerin faaliyetlerinin sabaha kadar sürdüğü belirtildi. Konuyla ilgili 20 Ekim Pazar günü Üniversite Senatosu, Üniversite Yönetim Kurulu üyeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Mimarlık Bölümleri öğretim üyeleri, hukuk müşavirleri ve teknik birim yöneticilerinin katılımıyla 5 saat süren bir toplantı yapıldığı açıklandı.
 
Açıklamada, toplantıda kararlaştırılan eylem planına da yer verildi. 24 ve 25 Ekim’de 3000 fidan dikiminden oluşan etkinliğin de yer aldığı eylem planı şu şekilde özetlendi:
 
    Yerleşkeye izinsiz girilmesi, ağaçların sökülerek kaldırılması ve bu müdahaleden sorumlu kişi ve kurumlar hakkında yasal başvurular 21 Ekim 2013 Pazartesi gününden itibaren başlatılacaktır. Bu işlemlere ilişkin ayrıntılı bilgiler ilerleyen günlerde sizlerle paylaşılacaktır.
    Üniversite Senatosu 22 Ekim 2013 Salı günü saat 13.30’da toplanarak konu hakkında Üniversitemizin tepkisini yansıtan bir metni karara bağlayacaktır.
    Üniversite Senatosunun duyurusu 23 Ekim 2013 Çarşamba günü basın mensupları ile paylaşılacaktır.
    24 Ekim 2013 Perşembe günü veya 25 Ekim 2013 Cuma günü Yerleşkemize yaklaşık 3000 fidan dikilmesini amaçlayan bir etkinlik düzenlenecektir.  Bu etkinliğe tüm mensuplarımız ve öğrencilerimiz davetlidir. Etkinlik programı Üniversitemiz web sayfasında duyurulacaktır.
    Bakanlık tarafından onaylanan planla ilgili bir bilgi notu hazırlanarak Üniversite kamuoyu ile paylaşılacak ve bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir.