ODTÜ'de Tututklama 39 a Çıktı

ODTÜ'de Tututklama 39 a Çıktı

"Bugünkü faşist yasalar gözaltındakilerle avukatın 24 saat süreyle görüşmesinin geciktirilmesini sağlıyor.

Ankara Baro Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, şu anda edindikleri bilgiye göre 39 öğrencinin gözaltında olduğunu söyledi. Muhalifgazete'ye konuşan Feyzioğlu, bize ulaşan bilgilere göre şu anda 39 öğrenci gözaltında. Terör örgütü adına eylem yapmak ve örgüte üye olmak suçlaması yapılan öğrencilerin avukatlarıyla görüştürülmemesini de yorumlayan Feyzioğlu, "Bugünkü faşist yasalar gözaltındakilerle avukatın 24 saat süreyle görüşmesinin geciktirilmesini sağlıyor. Zaten herkes AKP iktidarında terörist muamelesi görmektedir" diye konuştu.

ODTÜ'de Başbakan Erdoğan'ın gelişini protesto eden öğrencilere ev baskını. Terörle Mücadele Şubesi bu sabaha doğru ODTÜ'lü öğrencilerin evlerini basarak öğrencileri gözaltına almaya başladı.

Sabah saatlerinde evi basılarak gözaltına alınan Gençlik Muhalefetinden Bedirhan Şen'in avukatlarının verdiği bilgiye göre eve gelen Terörle Mücadele ekipleri ODTÜ'de yaşanan olaylar ile ilgili gözaltı işlemi yapıldığını söylediler.

Ankara Emniyet Müdürlüğüne giderek "gözaltı nedeni, kapsamı ve listede kimlerin olduğu" konularında bilgi almaya çalışan avukatlara ise şuana kadar bir bilgi verilmiş değil.