ODTÜ'de Protesto Bu Yoldan Orman Geçecek

ODTÜ'de Protesto Bu Yoldan Orman Geçecek

BU YOLDAN ORMAN GEÇECEK

ODTÜ arazisinden geçen yolu protesto etmek için Eskişehir yolunu kendi aracıyla kesmek isteyen 2 kişi, araba ile çekiciye konularak götürüldü. 
 
Ankara’da Anadolu Bulvarını Konya yoluna bağlayacak olan yol için ODTÜ arasizine yapılan gece operasyonunu ve ağaçların sökülmesini protesto etmek isteyen 2 kişi araçlarıyla Eskişehir yolu ODTÜ A1 girişinde trafiği kesmek istedi. Aracı yol ortasında durduran eylemciler kapılarını kilitleyerek yol ortasında beklemeye başladı. Bunun üzerine hazır bekleyen emniyet yetkileri içinde iki kişi bulunan aracı çekiciye yükleyerek otoparka götürdü.

ODTÜ PROTESTOLARINA 19 GÖZALTI

ODTÜ'de yaşanan olayları protesto etmek üzere Galatasaray Lisesi önünde toplanmak isteyen gruplara polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. 

 Saat 19.00’da İstanbul Üniversitesi Forumu’na bağlı bir grup ellerinde "Diren ODTÜ, Beyazıt seninle" yazılı pankartla Galatasaray Lisesi önüne geldi. Polis slogan atmaya devam eden grubu, Meşrutiyet Caddesi’ne üzerinden İngiltere Konsolosluğu’nun olduğu bölgeye doğru uzaklaştırdı.
 
'KENDİLERİ YAPTILAR KENDİ ESERLERİMİ SEYRETTİLER' 
 
Bir süre daha slogan atan eylemcilere polis ekipleri TOMA’dan su sıkarak müdahale etti. Müdahale sırasında bir kişi yere düşerek başından yaralandı. Adının Serhat Işık olduğu öğrenilen yaralıya ilk müdahaleyi yoldan geçmekte olan sağlık teknisyeni Nurcan Gündüz yaptı. Bir yandan yaralının başına tampon yapılırken bir yandan da sağlık ekiplerine haber verildi. Bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıyı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralıya ilk müdahaleyi yapan Nurcan Gündüz “Ben geçerken tesadüfen denk geldim. Sağlıkçı olduğum için müdahale etmek durumunda kaldık. Yaralı başından bir travma aldı. Nabız düşmüştü. Gözünde bir travması vardı. Ama kapsül mü geldi başka bir şey mi geldi onu göremedik. Kanamayı tamponladık ve ambulansın gelmesini bekledik. Başka da hiçbir şey demiyorum" dedi.
 
POLİS DİĞER GRUPLARA DA İZİN VERMEDİ 
 
İlk müdahaleyle bazı göstericiler ara sokaklara dağılırken, ODTÜ olaylarını protesto etmek isteyen HDK (Halkaların Demokratik Kongresi) üyesi bir grup da Galatasaray Meydanı’nda toplanmak istedi. Polis kalkanlarıyla bu grubu da konsolosluk önüne doğru uzaklaştırdı. Polis ara sokaklara dağılan gruba biber gazı ile müdahale etti.
 
TAKSİM MEYDANI’NDA TOPLANMAK İSTEYEN GRUBA DA İZİN YOK 
 
Öte yandan Taksim Meydanı’nda toplanmak isteyen bir gruba da polis izin vermedi. Çevik kuvvet polisinin kalkanlarla uzaklaştırmaya çalıştığı grup üyelerine bir süre sonra TOMA ile su sıkıldı ara sokaklara dağılan eylemcilerden yaklaşık 20 kişilik grup tekrar toplanıp Fransız Konsolosluğu önünden Taksim meydanına yürümek istedi. Çok sayıda çevik kuvvet polisini karşısında gören eylemciler taş atmaya başladı. Bunun üzerine bazı eylemciler yere yatırılıp plastik kelepçe takılarak sivil ve çevik kuvvet polisleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan eylemciler Çevik kuvvet otobüslerine alınarak emniyete götürüldü. Olaylar sırasında 17 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
 
GALATASARAY’DA 2 GÖZALTI DAHA 
 
ODTÜ’de yaşananları Beyoğlu Odakule önünde protesto etmek isteyen bir gruba müdahale eden polis, 17 yaşında olduğunu iddia eden 2 göstericiyi gözaltına aldı. Adlarının Bayram ve Abdullah olduğunu söyleyen göstericilerin ardından Odakule’den Galatasaray’a kadar yürüyen bir grup polisin gözaltısına tepki gösterdi. Gözaltına alınan gençler polis aracına bindirilerek, emniyete götürüldü. İstiklal Caddesi'nde küçük gruplar ile polis arasındaki gerginlik devam ediyor.