ODTÜ Tuzluçayır ve Berkin Protestosuna Polis Baskını

ODTÜ Tuzluçayır ve Berkin Protestosuna Polis Baskını

Adana’da Tuzluçayır protestosu öncesinde polis baskısı
 
ODTÜ VE TUZLUÇAYIR PROTESTOSUNA POLİS BASKINI
 
Adana’da Tuzluçayır ve ODTÜ’deki polis saldırılarını protesto eylemi öncesinde, eylemin yapılacağı Atatürk Parkı polis tarafından işgal edildi. Öte yandan polis saldırılarını protesto eylemleri İstanbul’da devam ediyor
 
Adana’da Tuzluçayır’daki ve ODTÜ’deki polis saldırılarını protesto etmek için Atatürk Meydanı’nda bir araya gelenler polis ordusuyla karşılaştı.
 
Atatürk Parkı sivil polis ordusuyla doldurulurken polisler parkta buluşanlara kimlik kontrolü yapmaya başladı. Çevik kuvvet polisleri de parkın etrafında konuşlanmış durumda.
 
Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.
 
Polis saldırılarını protesto eylemleri devam ediyor
 
Tuzluçayır’daki polis saldırılarını protesto eylemleri bugün de devam ediyor. İstanbul Sarıgazi’de toplumsal muhalefet bileşenleri Vatan İlkokulu’nda 20.00’da buluşup, Demokrasi Caddesi’ne yürüyecek.


 
OKMEYDANI KARIŞTI
 
Okmeydanı'nda polis müdahalesi
Gezi Parkı olayları sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı gaz bombası fişeği ile yaralandığı belirtilen 14 yaşındaki Berkin Elvan'a destek için eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

OKMEYDANI’nda, Gezi Parkı eylemleri sırasında başına isabet eden gaz fişeği sonucu yaralandığı belirtilen ve 86 gündür yoğun bakımda tutulan Berke Elvan için, Çağlayandaki İstanbul Adliye Sarayı’na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

HALK CEPHESİ ÇAĞRISI
 
Halk Cephesi üyesi yaklaşık 100 kişi, 12 Haziran 2012 tarihinde Okmeydanı Mithatpaşa Caddesi’nde başına isabet eden gaz fişeği sonucu yaralanan Berkin Elvan’ın, yaralanmasına neden olan polislerin adalet önüne çıkartılması talebiyle, İstanbul Adliyesine ‘adalet yürüyüşü’ düzenlemek istedi. Berkin Elvan’ın vurulduğu caddeden, ellerinde Elvan’ın posterleriyle yürüyüşe geçen grubun önü, polis tarafından Şark Kahvesi’nde kesildi. Polis, göstericilere yürüyüşün yasal olmadığı yönünde anons yaparken, ara sokaktan çıkan maskeli 3 kişi polise molotofkokteyli ve taş attı. Bunun üzerine polis de göstericilere biber gazıyla müdahale etti. Farklı sokaklardan polise taş atılması üzerine polis, çok sayıda gaz bombası kullandı. Müdahale sonrası mahalle savaş alanına döndü. Bir süre uzaktan gaz sıkan polis daha sonra TOMA ve Akreplerle ara sokaklara girdi. Yaşanan kovalamaca sırasında sokakta yakalanan bazı kişiler gözaltına alındı. Yaklaşık 4 saat süren olaylar sırasında çevredekiler de polisin sıktığı biber gazından etkilendi. Taş isabet eden bazı polisler de hafif şekilde yaralandı. 
 
POLİS KIRMIZI FLAMAYI EZDİ, GÖSTERİCİ TAŞ YAĞDIRDI
 
Çatışmaların sürdüğü bir sokakta polisle göstericiler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Karşılıklı küfürleşmelerin yaşandığı diyaloglar sırasında bir polis, göstericilerden düşen kırmızı renkli flamayı ayağının altına alarak ezdi. Polisin dakikalarca flamayı ayağının altında tutması karşısında göstericiler ise polise taş yağdırdı.
 
OLAYLARA ALDIRMADAN TOP OYNADILAR
 
Saatlerce süren olaylara aldırmadan top oynayan kadınlı erkekli bir grup dikkat çekti. Polis gaz attığında evlerine giren grup, olaylar durulduğunda sokağa çıkarak top oynamaya devam etti.
 
Polisin mahalledeki bekleyişi sürüyor.



Berkin için Okmeydanı'nda yapılan yürüyüşe polis saldırdı.
 
Okmeydanı esnafı kepenk kapatmıştı.