ODTÜ Öğrencilerine Dayak Kamera'da

ODTÜ Öğrencilerine Dayak Kamera'da

ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLERE DAYAK KAMERADA


Geçen yıl 'Örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklanarak incan 1 Nolu F tipi Cezaevine konulan ODTÜ'de eğitim gören İlhan Kaya ve Barış Önal 10 Ocak 2013 günü arkadaşı kendileri ile açık görüş yapmak istedi. Aynı koğuşta kalan Kaya ve Önal görüş yerlerine geldiklerinde ziyaretçileriyle aynı masada oturdular.

TAKİPSİZLİK VERİLDİ
 
 Ancak Ceza İnfaz Koruma Memurları, 'her tutuklu kendi ziyaretçilerinin bulunduğu masaya otursun' diyerek, grubu ayırmak istedi. Çıkan tartışma üzerine hem ziyaretçiler hem de tutuklular görevliler tarafından darp edildiği belirtildi. Tutuklu avukatları, olay anının güvenlik kamerasınan görüntüleri paylaştı. Olayla ilgili olarak, savcılık, ziyaretçiler ve tutukluları darp eden Ceza İnfaz Koruma memurları hakkında, “Görevi kötüye kullanma, 'Hakaret ve yaralama' suçlarından takipsizlik kararı verdiği belirtildi. 

NEDEN TUTUKLANDILAR

İlhan Kaya, 27 Mart 2012’de DHKP-C üyeliği ve propagandası suçlamasıyla tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne kondu. Avukatı Esengül Kuşdoğan, tutuklanmasına sebebiyet veren dosyada gizlilik kararı mevcut olduğu için hangi suçlamalarla itham edildiğini uzun süre tam olarak bilemediklerini belirterek iddianamenin ise tam dokuz ay sonra 26 Aralık’ta açıklandığını ifade ediyor. İlk duruşma tarihi ise 13 Mart. Yani Kaya ilk duruşmasına çıktığında bir yıldır tutuklu olacak. İddianamede Kaya’nın örgütsel faaliyet olarak belirtilen eylemlerinin çoğu da katıldığı basın açıklamaları.



Örgütsel faaliyet olarak sıralanan 28 eylem içinde şunlar var: “‘Yürüyüş Dergisi Çalışanları Serbest Bırakılsın’ eylem kampanyası çerçevesinde basın açıklamasına katılma, Ankara Ulucanlar’daki Merkez Kapalı Cezaevi’ne düzenlenen 1999’daki operasyonda 10 tutuklu ve hükümlü ölmesiyle ilgili yapılan yürüyüşe ve anmaya katılmak, Dikmen’deki park açılışında müzik dinletisi ve tiyatro gösterimine katılmak, Halk Cephesi standı açmak, “ Füze Kalkanı Değil Demokratik Yise İstiyoruz” eylemlerine katılmak, ‘DİSK’i İşçilere İşçileri Disk’e Taşıyacağız, Örgütlenerek Direnerek Kazanacağız-Devrimci İşçi Hareketi ve Ortadoğu Halklarının Katili Olmamak Füze Kalkanına Hayır Demek İçin Malatya Kürecik’e Gidiyoruz-Halk Cephesi-Liseli Dev Genç imzalı afişleri asmak, 1 Mayıs’ta Halk Cephesi kortejinde yürümek...” Kuşdoğan, Kaya’nın bir de ruhsatsız silah ile ilgisi olduğu gibi bir iddia olduğunu ama bununla ilgili iddianamede parmak izi ya da doku örneği gibi hiçbir bir kanıt olmadığını vurguluyor.