ODTÜ Faşizme Direniyor!

ODTÜ Faşizme Direniyor!



ODTÜ faşizme direniyor!



ODTÜ Ormanı'ndan geçecek 'rantın yolu'na karşı ODTÜ Öğrencileri ve 100.Yıl Halkı ODTÜ A4 kapısına yürüdü. Polis bir Öğrenci Kolektifleri üyesini darp edip, ateşe attı.


ODTÜ faşizme direniyor!


Ankara Batıkent'teki yürüyüş sona erdi. Yarın saat 20.00'da Ethem Sarısülük Parkı'nda toplanılarak yürüyüş yapılacak.


(23.59) ODTÜ'de yaşanan saldırılara karşı 100.Yıl Halkı Migros önünden yürüyüşe başladı....


(23.13) ODTÜ'lü öğrenciler eylemi bitirme kararı aldı. Gözaltı olup olmadığı konusunda henüz net bir bilgi yok.

Öğrenciler A4 yokuşunda öğrenciler gerçek silah mermisi buldu.

 

(23.00) Saldırılarda ormanın içinden pusu atan polis, Öğrenci Kolektifleri üyesi bir öğrenciyi coplar ve tekmelerle darp etti. Bu sırada kafası yarılan üniversiteliyi polis, daha sonra ateşe itti. Üniversitelinin ellerinde, göbeğinde, dizlerinde ve sırtında ikinci dereceden yanıklar meydana geldi.

 

Ankara'da Batıkent halkı ODTÜ'de süren saldırılara karşı Batıkent Metrosu önüne yürüdü. Burada sloganlarla bekleyen halk buradan tekrar Meydan'a döndü.

ODTÜ yol inşaatının yapıldığı bölgede iki iş makinesi ateşe verildi. Polis ormanın içinden gelerek saldırmaya devam ederken, çok sayıda plastik mermi kullanıldı. Polis helikopteri sürekli direnişçiler üzerinde geziyor.

19.00 sıralarında Polis 100. Yıl çıkışını tutarak okulun içine yoğun gaz ve ses bombalarıyla saldırdı. ODTÜ'de barikatlar kuruldu.

Polis 18.43'te saldırıya başladı. ODTÜ A4 kapısı ve Yurtlar Bölgesi gaz altında kaldı. Polisin yoğun saldırısına karşı direnişçiler havai fişeklerle karşılık verdi.

(18.26) 100. Yıl halkının da katılımıyla ODTÜ'de toplanmanın ardından yurtlar gezilmesiyle yürüyüş başladı.