'ODTÜ ayakta'

'ODTÜ ayakta'

ODTÜ Kampusü'ndeki Devrim Stadyumu'ndaki konser öncesi biraraya gelen ODTÜ'lü öğrenciler, 18 Aralık'ta meydana gelen olayları yürüyüşle protesto etti.

Yürüyüş önecesi ODTÜ'ye girmek isteyen öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Yürüyüşün ardından konserlerin yapılacağı stadyuma gelen yüzlerce öğrenci, saha içinde birbirlerine kenetlenerek 'ODTÜ Ayakta' yazısını oluşturdu.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ın bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Eroğan ile görüşmesi öncesi öğrenciler 18 Aralık'ta ODTÜ'de meydana gelen olayları protesto etti. Yürüyüş öncesi özel güvenlik görevlileri giriş ve çıkışlarda geniş güvenlik önlemleri aldı. Öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Güvenlik görevlileri üniversite kimlikleri olmayan kişileri ODTÜ'ye almadı. Daha sonra Hazırlık Bölümü önünde toplanan öğrenciler yürüyüşe geçerek birçok grup ve sanatçının katılımıyla gerçekleşecek konserlerin yapılacağı Devrim Stadyumu'na geldi. Öğrenciler saha içine girip birbirlerine kenetlenerek 'ODTÜ Ayakta' yazdı.

Ardından öğrenciler, birçok sanatçı ve grubun sahneye çıkacağı konserleri izlemek üzere tribünlerdeki yerlerini aldı. Etkinlikte, Beyoğlu Kumpanya, Gülsen Tuncer, Grup Gündoğarken, Marsis, Pınar Aydınlar, Sevinç Eratalay, Redd'den Güneş Duru ve Bulutsuz Özlemi'nden Nejat Yavaşoğulları sahne aldı.