ÖCALAN'IN MİLLETVEKİLİ YEĞENİ BAŞKANLIK DİVANINDA GÖREV YAPTI

ÖCALAN'IN MİLLETVEKİLİ YEĞENİ BAŞKANLIK DİVANINDA GÖREV YAPTI

Dilek Öcalan, en genç milletvekilleri arasında olduğu için Başkanlık Divanı'nda görev yaptı.

 

DİLEK ÖCALAN, BAŞKANLIK DİVAN'INDA GÖREV YAPTI

Abdullah Öcalan'ın yeğeni HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, en genç milletvekilleri arasında olduğu için Başkanlık Divanı'nda görev yaptı.

EFKAN ALA’YI 'ANAYASAYA BAĞLI KALMAYACAĞIM DİYORDUN' DİYEREK PROTESTO ETTİLER

AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala, yemin etmeye başladığında MHP VE CHP'li milletvekilleri 'Anayasaya bağlı kalmayacağım diyordun' diyerek protesto etti. Ala, yeminin son bölümünde şaşırdığı için Deniz Baykal ve Başkanlık katiplerinin uyarısı üzerine yeminini tekrarlamak zorunda kaldı.

NE DEMİŞTİ

 

Geçtiğimiz Mart Ayında AKP'nin seçimlerde yine tek başına iktidar olacağını sanan İçişleri bakanı Efkan Ala iddialı konuşmuştu. Mevcut anayasanın darbe anayasası olduğunu belirten ve hiçbir anayasal kurumun milletin egemenliğini kullanma yetkisine sahip olmadığını, böyle bir yetkiyi tanımadığını belirten Bakan Efkan Ala, “Anayasaya yemin ediyoruz, uyuyoruz. Bu anayasanın kötü bir anayasa olduğunu söylememize engel bir durum yok, olsa da tanımıyoruz. Bu anayasa darbe anayasasıdır, kötü bir anayasadır, doğru dürüst bir anayasa değildir. Anayasada diyor ki, ‘milletindir egemenlik, millet bu egemenliğini devletin anayasal kurumları eliyle kullanır.’ Katılıyor musunuz buna Allah aşkına. Millet egemenliğini milletvekilleri eli ile kullanır, referandum yoluyla kullanır. Hiçbir anayasal kurum millet egemenliği kullanma yetkisine sahip değildir, tanımıyorum. Bu anayasa derhal değişmelidir. Milletin iradesini gasp etmiş, satır aralarına gizlemiştir, söküp çıkartıp millete teslim etmek bizim görevimizdir” dedi.

Tüm bunları söyleyen Efkan Ala'nın hiç bir şey yokmuş gibi meclis kürsüsünden yemin etmesi CHP ve MHP sıralarını fena halde gerdi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı