Öcalan'ın mesajındaki dikkat çeken ayrıntı

Öcalan'ın mesajındaki dikkat çeken ayrıntı

İslam vurgusu ve 3 peygamber!

Öcalan'ın mesajından din vurgusu dikkat çekti.


Abdullah Öcalan tarafından kaleme alınan çözüm süreci mektubunda en dikkat çekici noktalardan biri dini mesajlar içermesiydi.
Öcalan 'İslam bayrağı' terimini ilk kez kullandı ve 3 peygamber ismi geçirdi..

İşte o ilginç bölümler:

İSLAM VE 3 PEYGAMBER VURGUSU

'Saygı değer Türkiye halkı; Bugün kadim Anadolu'yu Türkiye olarak yaşayan Türk halkı bilmeli ki Kürtlerle bin yıla yakın İslam bayrağı altındaki ortak yaşamları kardeşlik ve dayanışma hukukuna dayanmaktadır.' .

Bu Nevruz hepimize yeni bir müjdedir. Hz. Musa, Hz. İsa ve Hz. Muhammed'in mesajlarındaki hakikatler, bugün yeni müjdelerle hayata geçiyor, insanoğlu kaybettiklerini geri kazanmaya çalışıyor.



Çanakkale'de omuz omuza şehit düşen Türkler ve Kürtler; Kurtuluş Savaşı'nı birlikte yapmışlar, 1920 meclisini birlikte açmışlardır.

Ortak geçmişimizin önümüze koyduğu gerçek; ortak geleceğimizi de birlikte kurmamız gerektiğidir.


'MİSAK-I MİLLİ' DEDİ

TBMM'nin kuruluşundaki ruh, bugün de yeni dönemi aydınlatmaktadır. Bu modele yine Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasının, ondaki kültür ve zamanın öncülük etmesi, onu inşa etmesi kaçınılmazdır.

Tıpkı yakın tarihte Misak-i Milli çerçevesinde Türklerin ve Kürtlerin öncülüğünde gerçekleşen Milli Kurtuluş Savaşı'nın daha güncel, karmaşık ve derinleşmiş bir türevini yaşıyoruz.