Öcalan“ı getiren komutan tahliyesini istemedi: İşte nedeni

Öcalan“ı getiren komutan tahliyesini istemedi: İşte nedeni

Öcalan"ı getiren komutan tahliyesini istemedi: İşte nedeni...

Balyoz davasında 18 yıl hapis cezası alan MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, yarın cezaevinden çıkarak GATA'da yatan hasta annesini ziyaret edecek. "BDP'lilerle takas anlamına geleceği" gerekçesiyle avukatlarının tahliye talebinde bulunma teklifini kabul etmeyen Alan, "yeniden yargılanma" istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu


 MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan dün Alan'ı Sincan Cezaevi'nde ziyaret ederek bir süre görüştü. Görüşme sonrasında TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Türkkan, Alan'la ilgili gelişmeleri aktardı. Buna göre, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde yoğun bakımda olan Ayşe Alan’ın (89) durumunun kötüleşmesi üzerine, Engin Alan'a cezaevinden çıkarak İstanbul'a gitme izni verildi. Ancak Alan İstanbul’a gidişini, cezaevine ait ring aracıyla yapmak istemedi. Hasta annesini ziyarete gittiğini belirten Alan, “Böyle cezaevi aracıyla anneme gitmek ağrıma gidiyor. Daha insani bir şekilde gitmek istiyorum. Özel araçla gidişime izin verilsin. Hiç olmazsa uçakla gidişe izin verilsin” talebinde bulundu. Konu Adalet Bakanlığı'na iletildi ve olumlu yanıt alındı. Alan bu sabah bir minübüsle görevliler eşliğinde kelepçesiz olarak İstanbul'a gidecek.yargılama talebi
Alan, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın serbest kalmasını sağlayan “uzun tutukluluk ve milletvekili görevini yapamaması” konusunda, Anayasa Mahkemesi’ne başvurmamış, avukatlarının kendisinden habersiz, “savunmanın gereği olarak” başvurduklarını kamuoyuna duyurmuştu. Türkkan'ın verdiği bilgiye göre, dün avukatlarıyla cezaevinde görüşen Alan, BDP’li 5 milletvekilinin de yararlanması beklenen bu durumdan dolayı "takas durumunu kabul etmiyorum" diyerek serbest kalmayı istemediğini söyledi. Alan, avukatlarına yeni bir dilekçe hazırlatarak, Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla Anayasa Mahkemesi'ne "yeniden yargılanma" talebiyle başvuruda bulundu. Dilekçenin yarın Anayasa Mahkemesi'ne ulaşması bekleniyor.
 
Hücrede su boruları patladı
Türkkan, PKK terör örgütünün desteğini doğrudan alan BDP milletvekillerinin hukuken serbest kalıp Meclis’e gelirken, terör örgütüyle mücadele etmiş bir generalin cezaevinde tutulmaya devam edilmesini ülkücülerin ve MHP tabanının kabul etmeyeceğini ve sert tepki göstereceğini ifade etti. MHP tabanının tepkisinin ne olacağı sorusuna Türkkan, “MHP illegal yapılanmaya müsaade etmez. Demokratik hakları el verdiği ölçüde tutukluluğun devamına tepki göstereceklerdir; hukukun içerisinde kalmak kaydıyla” diye yanıt verdi.
Türkkan, Alan’ın kaldığı hücrede su borularının soğuk nedeniyle patladığı, bu nedenle daha soğuk olan başka bir hücreye nakledildiğini kaydetti. Türkkan Alan'ın sağlığının kötüye gittiğini belirtti.

NOT
Özel Harekat Komutanlığı yapan emekli korgeneral Engin Alan, Abdullah Öcalan"ı 1999 yılında yakalandığı Kenya"dan özel uçakla getiren ekipte yer almıştı.

kaynak: milliyet

@eyraeyup



Kaynak:Haber Kaynağı