ÖCALAN'DAN IŞİD AÇIKLAMASI

ÖCALAN'DAN IŞİD AÇIKLAMASI

Tencere dibin kara...

İmralı Adası'ndan dönen Mehmet Öcalan, Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aile görüşünü yaptıklarını ancak yarım saat görüştüklerini söyleyen Mehmet Öcalan, "8 haftadır başvuru yapıyoruz. Bu 8 hafta içinde 4 hafta hakkımız var. 4 hafta içinde bu aile görüşünü yaptık. Ben ve bir avukat arkadaş gittik. Her birimize yarım saat verildi. Hakkımız 3 saat yapılıyordu. Bu hukuksal anlamda doğru bir şey değildir. Bu adaya Şerok Öcalan'ı biz getirmedik. Bu devlet bunu getirmiştir. Yasal hakkımızı gerekli kadar yapmak istiyoruz. Bu hakkımızı sistem gasp ediyor. Bu doğru bir şey değildir" dedi.

Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmede Rojava, Suriye için genel bir değerlendirme yaptıklarını anlatan Mehmet Öcalan şunları söyledi:

"İŞİD'le sonuna kadar mücadele yapılacaktır. Hangi güç onun arkasındaysa, bu güçle de sonuna kadar mücadele edeceğiz. IŞİD kimseye fayda getirmez. Onu destekleyen güçler de bir gün en büyük zararı, onlarda görecekler. IŞİD Ortadoğu'ya hiçbir fayda getirmez."

Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşememesini hukuksuzluğun en büyüğü olduğunu savunan Mehmet Öcalan; "Bu sürece devam edilecekse, ilk önce avukatların gitmesini, aile ve halk olarak istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı