Öcalan'dan Hükümet Sözcüsü Gibi Açıklama

Öcalan'dan Hükümet Sözcüsü Gibi Açıklama

 İMRALI'ya giderek Abdullah Öcalan'la görüşen grup, Öcalan'ın mesajını aktardı.


ÖCALAN HÜKÜMET SÖZCÜSÜ GİBİ KONUŞTU


 İMRALI'ya giderek Abdullah Öcalan'la görüşen grup, Öcalan'ın mesajını aktardı. Yayınlanan mesajda Abdullah Öcalan'a ait olduğu iddia edilen mesajda çok ilginç ayrıntılar yer alıyor. Öcalan dün ki olaylarda hayatını kaybedenlere bai sağlığı dileyerek başladığı açıklamasında şu görüşlere yer veriyor.
Barış ve Demokrasi Partisi'nin Twitter'deki adresinden yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan'ın şu ifadelerine yer verildi:

Açıklamasında "Yüksekova" yerine Gever diyen Öcalan, hayatını kaybeden halkımızın iki mümtaz evladının acısını paylaşıyor, başta aileleri ve Gever halkı olmak üzere bütün Kürt halkına başsağlığı diliyorum. Bu cinayetler sürece dönük büyük bir provokasyondur. Yeni ve daha büyük provokasyonlara karşı herkesin daha uyanık ve daha dikkatli olması gerekir.

TAM YETKİLİ OLARAK KONUŞMUŞ

Türkiye’nin ve bölgenin kurtuluşuna ve tam bir demokratik cumhuriyetin inşa edilmesine giden süreçte her kim ki, dar seçim hesapları içerisine düşerek, demokratik hamleleri geciktirirse, kaos ve çatışma şartlarına davetiye çıkarmış olur. Büyük demokratik çözüm için üç ayak önemlidir: Bunların başında; yasal zemin ve hukuki çerçeve gelmektedir. İkinci olarak tarafı olmayan bir müzakere düşünülmeyeceği için tarafların ve statülerinin bu yasal çerçeve içerisinde tanımlanması gerekir. Üçüncü olarak da; bir izleme kurulunun ya da bir hakem heyetinin sürece dâhil olması gerekir. Bu süreçte inisiyatif ve sorumluluk sahibi olmam dolayısıyla, barışın ve yeni demokratik cumhuriyetin inşası hakkındaki düşüncelerimi bütün Türkiye kamuoyuna anlatabilmem için basın ve diğer iletişim ve temas olanaklarının ivedilikle sağlanması gerekir.

KÜRT ADAYLARA BAŞARI DİLEDİ

Yerel seçimlerde görev alacak bütün adaylara ve demokrasi güçlerine şimdiden başarılar diliyorum. Yeni yılın başta halklarımız olmak üzere tüm insanlığa barış, özgürlük ve demokrasi getirmesini diliyor ve temenni ediyorum. Roboski ve tüm değer ailelerine, hasta tutsaklara, kadınlara ve gençlere, tüm cezaevlerine özel selamlarımı gönderiyorum.'


Kaynak:Haber Kaynağı