ÖCALAN'A SİYASET YOLUMU AÇILDI ?

ÖCALAN'A SİYASET YOLUMU AÇILDI ?

.

 İmralı Adası’nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Terör örgötü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarıldıktan sonra Türkiye’ye getirilişinin 15’inci yıldönümü yaklaşırken fotoğrafının bulunduğu afişler Diyarbakır’daki bilboardlara asıldı. Şimdiye kadar hem yasa dışı gösterilerde, hem de BDP tarafından düzenlenen eylem ve etkinliklerde posterleri taşınan Öcalan’ın ilk kez fotoğraflı afişleri bilboardlarda yer aldı.


Diyarbakır’ın Bağlar semtindeki Sento Caddesi üzerindeki bilboardlara dün akşam saatlerinde BDP imzalı ve üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları bulunan Kürtçe ve Türkçe yazılı 'Özgür önderlikle özgür yaşama şiarıyla tüm halkımızı önderliğe özgürlük için kuracağımız üç günlük platforma katılmaya çağırıyoruz' yazısının bulunduğu afişler asıldı.

Batıkent meydanında 13 şubat günü başlayıp, Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinin 15’inci yıldönümü olan 15 şubat tarihine kadar sürecek etkinliğe, Öcalan’ın posterli afişlerle halk davet edildi.