Öcalan'A Köyünde Doğum Günü !

Öcalan'A Köyünde Doğum Günü !

BU TOPRAKLAR BİZE ATALARIMIZDAN KALDI

ÖCALAN'IN KÖYÜNDE PASTALI DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI 
 
KIŞANAK: AKİL HEYET LİSTESİNİ ARTIK ELEŞTİRMEYECEĞİZ
 
Halfeti'nin Ömerli Köyü'nde bulunan 10 bini aşkın kişi Abdullah Öcalan'ın dünyaya geldiği evde düzenlenen doğum günü kutlamalarının ardından ilçeden ayrıldı. Ömerli Köyü'nde Abdullah Öcalan'ın kardeşlerinin ağırladığı kalabalık, evin bahçesinden toprak alıp, Öcalan fooğrafarıı ile süslü duvarın önünde fotoğraf çektirdi.
 
Öğle saatlerinden itibaren Ömerli Köyü'nden ayrılan aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ve DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, 2009 yılında doğum günü eyleminde çıkan gerginlikte ölen Mustafa Dağ ve Mahsun Karaoğlu'nun hayatını kaybettikleri Karataş Tepesi'nde düzenlenen anma törenine katıldı. Karataş Tepe mevkiinde toplanan kalabalık burada saygı duruşunda bulundu.
 
BU TOPRAKLAR BİZE ATALARIMIZDAN KALDI
 
Burada kalabalığa konuşan Gültan Kışanak, Abdullah Öcalan'ın PKK'nın geri çekilmesiyle ilgili bir mektup hazırladığını belirterek, ilerleyen günlerde bu mektubun kamuoyu ile paylaşacağını söyledi. 
 
Gültan Kışanak, barış süreci ile çocuklarını kaybeden ailelerin acılarını yüreklerine gömeceklerini ifade ederek, şunları söyledi:
 
"Biz değerlerimizle bu topraklarda yaşamak istiyoruz. Bu topraklar bize dedelerimizden, atalarımızdan kaldı. Doğum gününü kutlamak isterken saldırıya uğradılar. O kadar katliamlar yapıldı. Bunu anlamak için yüksek siyaset uzmanı olmaya gerek yok. Bu cinayeti işleyenler adalete hesap da vermedi. Bir halkın tarih sahnesine çıkışını her Nisan'da kutladık. Bizler yıllarca Kürt halkının barışa hazır olduğunu söyledik. Bunu biraz geç anladılar. Umarım bu kez de eksik anlamazlar, tam anlarlar. Ben inanıyorum ki evlatlarını yitiren anneler de, çocuklarını kaybeden babalar da acısını yüreğine gömebilirler. Ancak özgürlüğü, barışı halkımıza armağan edersek, eminim ki acılarımız da dinecektir."
 
AKİL İNSANLAR VİCDANIN TEMSİLCİSİ OLSUN
 
Umutla sürece destek verip yollarına devam ettiklerini anlatan Gümtan Kışanak, Akil İnsanlar Listesine ilişkin hükümeti eleştirdiklerini hatırlatarak şöyle konuştu:
 
"Bu heyet çalışmalarına başlıyor. Bundan sonra ihtiyaçlarımızı, barışın, bu ülkenin ihtiyaçlarını karşılayacak doğrultuda yürütebilmeleri için kendilerine şans tanımak lazım, katkı sunmak lazım. Tabii ki heyetin oluşturulma biçimi nedeniyle hükümete karşı eleştirilerimiz vardı. Bu saatten sonra heyettekiler hakkında kimler yer aldı diye bir tartışma yapmak, hem büyük bir haksızlık olur hem de o heyetin sağlıklı bir şekilde çalışmasını engeller. Biz ilk gün de söyledik. Bu heyette yer alacaklar her hangi bir tarafın temsilcisi değil, kamuoyunun vicdanının temsilcisi olması gerekir. Böyle bir tartışma yapmak doğru değil. Biz bu konuda her zaman katkı yapmaya diyalog kurmaya hazırız. Ancak tablo budur ve bu tabloyu işletmek gerekir."
 
ÖCALAN YENİ BİR MEKTUP HAZIRLIYOR
 
Gültan Kışanak, Abdullah Öcalan'ın PKK'nın geri çekilmesi ve süreçle ilgili yeni bir mektup hazırladığını da belirterek, "Sayın Öcalan'ın böyle bir mektup üzerinde çalıştığını, tamamlandığında da yine geçmiş mektupta olduğu gibi devlet kanalıyla yerine ulaştırılması için bir iletişim kanalı açılacağını ifade etmiştir. Sayın Öcalan, geri çekilmeyle ilgili bu konuları da kapsayan bir mektup üzerine çalıştığını ifade etmiştir" dedi.
 
TOPLUMU BAZI ŞEYLERLE YÜZLEŞTİRMEK LAZIM
 
DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ise hükümetin süreç ile ilgili daha pratik çalışmalar yapması gerektiğine değinerek şöyle konuştu:
 
"Bazı şeyleri unutmak lazım. Bazı şeylerle de yüzleşmek lazım. Topluma da bunu anlatmak lazım. Toplumu da bazı şeylerle yüzleştirmek lazım. Bir takım kaygılarla bu süreç yürütülemez. Daha cesaretli daha kararlı adımlar atmak lazım. Gidişattan Kürt tarafı olarak çok önemli adımlar atıldığını düşünüyorum. PKK ve sayın Öcalan açısından çok önemli adımlar atıldı. Geri çekilmeye kadar bir niyet ortaya koyulması lazım. Buna karşı devletin de aynı şekilde yanıtlar vermesi, pratik adımlar atması gerekiyor. Henüz hükümetten yana çok pratik bur adım görmedik doğrusu. Ama bundan sonra da bunların gelişmesi gerekiyor. Kürtlerin hakkının anayasal sürece kavuşması gibi bir mesele var ortada. Hükümetin konuyu nasıl çizeceğini bilmiyoruz. Bu konuda da hükümetin daha açı daha şeffaf siyaset izlemesi gerekiyor."
 
Milletvekillerinin de bulunduğu kalabalık yapılan açıklamanın ardından otobüs, minibüs ve araçlarıyla Halfeti'den ayrıldı.