Öcalan ' Yok edilebileceği'  İmasında Bulundu

Öcalan ' Yok edilebileceği' İmasında Bulundu

Parelel Devlet dedi, "Yok edileceği" imasında bulundu.

 İMRALI'DA SUÇ İŞLİYORUZ


PKK kurucusu ve lideri Abdullah Öcalan ömürboyu hükümlü bulunduğu İmralı Özel Cezaevinden talimat ve açıklamalarına devam ediyor. En son geçtiğimiz cumartesi günü BDP'li bir heyetin ziyaretinin ardından mesajlarını vermeye devam eden Abdullah Öcalan , idam edilen eski başbakan Adnan Menderes örneği vererek, kendisinin "yok edilebileceği" imasında bulundu. AKP'nin kendisine başrol vererek başlattığı "Barış Süreci" görüşmelerini parelel devlet olarak tanımlayan Öcalan, devletin şehir içlerinde halka zulüm ve şiddet uyguladığını, bundan vazgeçmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Ziyaret heyetinde bulunan PDM Milletvekili pervin Buldan'ın gazetecilere konu ile ilgili açıklaması şöyle.


"PARALEL DEVLET'İN NASIL HAREKET EDECEĞİ BİLİNMİYOR"
İmralı'ya cumartesi günü giden heyette yer alan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan,  muhabirine görüşme ile ilgili bilgi verirken, "Sayın Öcalan paralel devletin nerede ne zaman ve nasıl hareket edeceğini hiç kimse bilemeyeceğini söyledi" dedi.
Buldan, 'Çözüm süreci'ndeki provokasyonlara değinirken Abdullah Öcalan'ın idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes örneğini verdiğini anlattı, şöyle devam etti:
"Menderes'in idam edilmesinden önce ekibinin gelip kendisini uyardığını ve iki gün sonra da kendisinin idam edildiğini ifade etti. 'Hani Adnan Menderes'i nasıl yok ettiler? O süreçte de öyleydi. Bu süreçte de böyle hepimizi yok etmek için her şey yapabilir. Dolayısıyla herkesin bu provakasyonlar karşısında dikkatli ve uyanık olması gerekir' dedi."

'KIRSALDA ATEŞKES, ŞEHİRLERDE BASKI VE ŞİDDET VAR'
Buldan, Abdullah Öcalan'ın görüşmede, kırsal kesimde silahların sustuğunu, ancak şehirlerde zihinsel olarak aslında devletin barışı içselleştirmediğini vurguladığını söyledi. Buldan, şöyle devam etti:
"Sayın Öcalan Barışın içselleştirmediğinin altını çizdi. O yüzden, 'Sadece kırsalda değil, şehir içlerinde de polisin de askerin de halkın da barış sürecine uygun, barış sürecinin ruhuna uygun hareket etmesi gerekiyor' dedi. 'Kırsalda bir ateşkes var kimse ateş açmıyor, kimse kimseyi öldürmüyor ama tam aksine şehir içlerinde bir baskı var, bir şiddet var, bir zulüm var dolayısıyla bunun şehir içlerinde de gelişmesi lazımdır. Tam olarak sürecin ruhunu ancak bu şekilde yakalayabiliriz' dedi."
Buldan, çözüm süreci başladığından beri sürecin bozulmasını isteyen, sürecin kesintiye uğratmak isteyen bir kesimin devrede olduğunu hep söylediklerini ve şimdi de söylediklerini ifade ederek, "Halk olarak bu konuda biraz daha dikkatli ve uyanık olursak biraz da sabırlı olursak bu sürecin gelişmesi için bir çaba sarf etmiş oluruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı