ÖCALAN EV HAPSİ İSTİYOR

ÖCALAN EV HAPSİ İSTİYOR

İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile görüşen Fatma Öcalan Gemlik'e geldi.

"EV HAPSİ OLSA GİDER GELİRSİN"

İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile görüşen Fatma Öcalan Gemlik'e geldi. Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fatma Öcalan, "Görüşmeniz nasıl geçti?" sorusuna, "Ben eziyet çektim. Zorla gittim. Ayağım ağrıyor. İsterim ki oradan çıkar başka, ev hapsine getirmek isteriz. Oraya gidemiyoruz" diye yanıt verdi. "Bu sizin talebiniz mi yoksa, kendisi de mi istiyor?" sorusu üzerine Fatma Öcalan şunları söyledi:


"Dedim, 'Ben gelemiyorum.' Dedi ki, 'Buradan çıkarsalar, ev hapsine alsalar iyidir. Gider gelirsin.' İn çık ayaklarım şeker olmuş. Zorluk çektim."

Seçimler ile ilgili de konuştuklarını anlatan Fatma Öcalan, "Aile içi görüşme yaptık ama belediye başkanlarından falan konuştuk. 'iyi yapmışlar, almışlar. Bizden taraflı hep belediye başkanları çıkmış. İyidir' dedi" diye konuştu.


Daha sonra İmralı Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde hükümlü Abdullah Öcalan’ın kardeşi Fatma Öcalan ve kendisine eşlik eden kızı Dilek Öcalan, aynı cezaevinde tutulan Şeyhmuz Poyraz'ın kardeşi Felek Cızlaşmak, Cumali Karsu'nun kızkardeşi Pervin Oduncu ile birlikte Gemlik Jandarma Komutanlığı’ndan ayrıldı.


 

Kaynak:Haber Kaynağı