Öcalan avukatlara gerek yok dedi

Öcalan avukatlara gerek yok dedi

İmralı-Kandil arasına devlet girdi. Terör örgütü lideri avukatlarıyla görüşmek istemiyor. 'Avukatlara gerek yok, önemli olan müzakere' dediği öğrenildi...İmralı'dan avukatlarına veto...

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarının 27 Temmuz 2011'den bu yana müvekkilleriyle görüşmek için yaptığı 138'inci başvuru da reddedildi. Avukatlara, 'koster bozuk' ya da 'hava muhalefeti' gerekçeleriyle olumsuz yanıt verildi. Üst düzey yetkililerden alınan bilgiye göre ise Öcalan 'şimdilik avukatlara gerek yok, önemli olan müzakereler' dedi. Öcalan'ın müzakerelere devam etmek için avukatlarla görüşme ısrarından vazgeçtiğinin BDP cephesinde de bilindiği ancak MİT'le yapılan görüşmelerin içeriğine ilişkin bir bilgi akışının olmadığı öğrenildi. 
AÇLIK grevi sürecinde iki kez adaya giden MİT'le diyaloğu sürdüren Öcalan'ın güncel ve siyasal konularda değerlendirme yapmamak için avukatlarla görüşmediği, ancak çözüme ulaşılması durumunda görüşmek isteyebileceği ifade ediliyor.

KARDEŞTEN ÖNCE

BAŞBAKAN Erdoğan da geçmişte, 'İmralı'da avukatlarını kendisi de kabul etmiyor, zaman zaman bizim de kabul etmediğimiz oldu. Çünkü görüşmeleri maniple edilerek dışarıya haberler aktarıldı' değerlendirmesi yapmıştı. Hükümete yakın kaynaklara göre, bu görüşmelerle örgüte talimat verilmesinin önünü kesmek ve böylece Kandil'i devreden çıkartmak amaçlanıyor.

AÇLIK grevleri süresinde iki kez MİT ile görüşen Öcalan'ın son görüşmeyi, kardeşi Mehmet Öcalan'ın ziyaretinden 6 gün önce yaptığı öğrenildi. Kardeşi Mehmet Öcalan aracılığıyla, 'Hiçbir tereddütte kalmadan bir an önce açlık grevine son versinler' çağrısını iletmişti.

Öyle dediğini biz de duyduk

ÖCALAN'IN 'avukatlarla şimdilik görüşmeye gerek yok' sözlerinin BDP cephesinde de bilindiği ve ancak MİT'le yapılan görüşmelerin içeriğine ilişkin bilgi akışının olmadığı belirtiliyor. Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, 'Görüşmelerin kesildiğini hiç düşünmedim ancak önemli olan çözüm odaklı projeyle gidilip gidilmediği. Avukatlarıyla görüşmek istemediği konusu spekülasyon da olabilir' diye konuştu. Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise 'Öcalan'ın 'avukatlarla görüşmeye şimdilik gerek yok' dediğini biz de duyduk. Öcalan böylelikle önceliğini 'devletle müzakereye' verdi. Umarız olumlu sonuçlanır. Ancak güvenlik politikalarının da giderek arttığını görüyoruz' yorumu yaptı.

Eğer istemiyorsa bize tebliğ etmelidir

ÖCALAN, Oslo görüşmelerinin bitmesinin ardından Asrın Hukuk Bürosu'na mektup yazıp 'görüşmeye çıkmak istemediğini' bildirmişti. 1.5 yıldır müvekkileri ile görüşemeyen avukatlar ise Başbakan ve hükümetin 'Öcalan örgüte talimat veriyor. Bu nedenle görüşmesine izin veremeyiz' tutumu sonucunda görüşmelerinin engellendiğini savundu. Avukatlar, 'Avukat istemiyorsa bize tebliğ etmelidir' görüşünü dile getirdi.