ÖCALAN 2015'DE SERBEST KALACAK

ÖCALAN 2015'DE SERBEST KALACAK

BDP Milletvekilinin açıklamasına göre Öcalan 2015 de özgürlüğüne kavuşacak...

Diyarbakır Nevruz kutlamalarında konuşan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, "2015 yılı sayın Öcalan'ın özgürlüğüne kavuştuğu yıl olacak" dedi.

Öcalan'ın nevruz mektubu ile ilgili olarak "Öcalan hükümete ve devlete belli bir süre daha tanıyacak. Bu süre içerisinde hükümet, devlet adım atmasa sayın Öcalan süreçten çekilebilir" diyen Buldan şöyle devam etti:

"Bugün bu meydanda da gördüğünüz gibi Kürdistan'ın her yerinde, her karış toprağında zalimlere karşı bir direniş var. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi sayın Öcalan'ın ömür boyu ceza evinde kalmasını insan hakları sözleşmesine aykırı olduğu kararı aldı. 

Bekir Bozdağ'a sesleniyorum. O eski defterler meydanlarda halkımız tarafından yırtılacaktır. 2015 yılı Kürtlerin yılı olacak. 2015 yılı bütün siyasi tutsakların özgürlüğüne kavuştuğu bir yıl olacak. 2015 yılı sayın Öcalan'ın özgürlüğe kavuştuğu bir yıl olacak. Yarın Kürtçe okuyacağım ikinci mektupta sayın Öcalan hükümete ve devlete belli bir süre daha tanıyacak. Bu süre içerisinde hükümet, devlet adım atmasa sayın Öcalan süreçten çekilebilir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı