"ÖCALAN 2015 NEVRUZ'UNDA MEYDANDA HALKI SELAMLAYACAK"

"ÖCALAN 2015 NEVRUZ'UNDA MEYDANDA HALKI SELAMLAYACAK"

inanıyoruz ki Öcalan, 2015 Nevruz'unda bizleri Diyarbakır meydanında selamlamasıdır

HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Abdullah Öcalan'ın serbest kalmasıyla ilgili son günlerdeki görüşleri değerlendirerek, "Sayın Abdullah Öcalan'ın 2015 Nevruz'unda halkı selamlaması arzumuzdur" dedi.

"HEP BİRLİKTE ÖZGÜRLEŞECEĞİZ" DEMİŞTİ

Batman'da Eğitim-Sen'in basın toplantısına katılan Ayla Akat Ata, son günlerde Öcalan'ın serbest bırakılması yönündeki tartışmaları değerlendirdi. Ata şöyle konuştu:

İNANIYORUZ Kİ 2015 NEVRUZUNDA HALKI DİYARBAKIRDA SELAMLAYACAK

"Sayın Öcalan'a özgürlük kampanyası, bugün başlayan bir kampanya değil. Çok açık bir şekilde yürütüldü, kimler aracılığıyla da yürütüldüğü bellidir. 2004- 2005 yıllarında 'Öcalan siyasi irademdir kampanyası' yürütülmüştü ve imzalar gizli-saklı tutulmamıştır. İmzalar parlamentoya ve Avrupa'ya gönderilmişti. Bugün de Öcalan'a özgürlük kampanyasıyla ilgili imzalar tüm yerlere iletilecektir. Sayın Öcalan'ın İmralı'da hala hükümlü olarak tutulmasını, bu halk ve bizler doğru bulmuyoruz. Daha önce Öcalan'la görüşme heyetinde görüştüğümüzde Öcalan, 'hep birlikte özgürleşeceğiz' demişti. Bu kadar net belirtmişti. Kampanya yürüyor, herkesin desteğini aldı. Sonuçları en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız. Umut ediyoruz ve inanıyoruz ki Öcalan, 2015 Nevruz'unda bizleri Diyarbakır meydanında selamlamasıdır. Biz de bunu talep ediyoruz, bunun için mücadele ediyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı