Obradoviç'in Öfkesi

Obradoviç'in Öfkesi

Obradoviç'in öfkesi Fenerbahçe'ye zarar veriyor...

Rüştü KALAÇ


OBRADOVİÇ'İN ÖFKESİ FENERBAHÇE ÜLKER'E ZARAR VERİYOR...

Bu haftaki BBL maçlarının en önemlisi kuşkusuz FB Ülker- Pınar KSK maçıydı. Üst sıralar için mücadele eden bu iki takım aynı zamanda Avrupa kupalarında da yollarına devam ediyorlar. Maçtan önce favorinin FB Ülker olduğunu söylemek doğaldı. Bir kere maç Fener'in sahasındaydı. Üstelik Fener'in başında defalarca kupa kazanmış meşhur bir koç olan Obradoviç vardı. Ve dahası Fener son Avrupa şampiyonasının ilk 5'ine seçilmiş oyunculardan ikisi başta olmak üzere yerli yabancı çok iyi ve deneyimli oyunculardan kurulu çok derin bir kadroya sahipti. Ama maçlar kağıt üstünde kazanılmıyor. Sinirleri daha sağlam olan Karşıyaka sabırla istediği oyunu oynadı ve maçı da 10 sayı farkla kazanmayı bildi.

Aslında maçın büyük bölümü ilginç bir beraberlik halinde geçti. İlk periyod 16-16 ikinci periyod ise 37-37 beraberlikle geçildiğinde Karşıyaka açısından işler yine de riskli görünüyordu. Sonuçta kısıtlı kadro maçın sonuna doğru yorulacak ve Fener yıldızlarıyla maçı kazanacak gibi görünüyordu. Ama Obradoviç tutarsız oyuncu değişiklikleriyle ve son haftalarda etrafa saçtığı öfkeyle adeta takımını dizginledi. Buna karşın Ufuk Sarıca elindeki kadroyu bir kuyumcu titizliği ile son derece ekonomik olarak kullandı. Belli ki Fener'i çok iyi etüd etmiş ve maçı gerçekten kazanmaya gelmişler.

Burada Fener'in en skorer oyuncusu Bogdanovic'in 4'te1 le iki sayılık ve 4'te 0 la  üç sayılık attığını ve maçı 5 sayıyla tamamladığını söylemek gerekir. Diğer yıldız Kleiza  ise 17 sayıyla takımının en skoreri olmasına rağmen aslında sahada kaldığı 30 dakika göz önüne alındığında düşük yüzdeli ve verimsiz oynadı. Ancak Obradoviç 2'de 2 üçlük atan Ömer'i ve yine önemli bir şutörü olan Melih'i kritik anlarda kullanmayı adeta unuttu. Emir Preldziç ise takımın en önemli asistçisi olmaya devam ediyor ama  skor katkısını unutmuş gibi . Ya da ona top kullanmaması söylenmiş.

Karşıyaka'da ise Batista meydanı boş buldu ve 15 ribaunt alarak pota altını domine etti. Ayrıca 12 sayı atarak duble-duble yapan sahadaki tek oyuncu oldu. Vidmar olmadan pota altında çok zayıf kalan Fener'de Batista biraz daha becerikli olsaydı  maç daha farklı bitebilirdi. Çünkü Batista bu kadar rahat bir pota altı mücadelesinde 12'de 4 ile şut kullandı.

Maçın teknik analizi bir yana hafta içindeki bir röportajda NTV Sporun bayan spikerini de azarlayan Obradoviç sinirli tavırlarını bu maçta da sürdürdü. Maçın ortalarına doğru önce hakemlere saran ünlü koç daha sonra Ufuk Sarıca ile de ara ara tartıştı. Maçın sonunda ise nezaketsiz ve öfkeli tavırlarıyla basketbol severleri üzdü. Umarız sorun her ne ise kontrol altına alınır da böyle önemli bir ismi sinirli tavırlarıyla değil basketbol bilgisi ve zekasıyla anlatmaya devam ederiz.

Kaynak:Haber Kaynağı