OBAMA'NIN İFTARI YANDAŞA DERT OLDU

OBAMA'NIN İFTARI YANDAŞA DERT OLDU

Obama'nın geleneksel olarak düzenlediği ve İslam ülke diplomatları ve Amerika'da yerleşik İslam STK temsilcilerinin davetli olduğu "Beyaz Saray İftar yemeğine" davet edilen Türkler AKP sever Medya'da rahatsılık yarattı,

ABD Başkanı Obama, Beyaz Saray'da verdiği iftar yemeğinde, herhangi bir dini ya da etnik grubu hedef alan nefret uyandırıcı eylemlere karşı çıktıklarını söyledi. Amerika'da yaşanan Türk'lerin popüler sitesi amerikaliturk.com adresinde yer alan haberde, İftar Programına Türk-Amerikan Toplumundan , Demokrat Parti Delegesi,Başarılı işadamı, THO Mütevelli Heyeti Üyesi Murat Güzel- Demokrat Parti Etnik Koordisyon Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve THO Başkan Yardımcısı Ali Çınar dışında T.C Washington Büyükelçimiz Sn.Serdar Kılıçta katıldı. denildi.

 TÜRK DAMGASI

Birçok Müslüman Büyükelçisi ve Müslüman Toplum Liderinin katıldığı iftar programı başlamadan önce Beyaz Saray içinde Ezan okundu. Amerikan Kongresindeki 2 Müslüman Kongre Üyesi Keith Ellison ve Andrea Carsonda iftar programında hazır bulundular.
 
Baskan Obama İftarında Türk Damgası
 
Obama, konuşmasında, ramazanın Müslümanlar için önemine değindi. Ramazanın "fedakarlık, disiplin ve sabır" gerektirdiğine işaret eden Obama, Kur'an’ın kendilerine insanların yer yüzünde ihtiyatlı davranmaları gerektiğini öğrettiğini belirterek, "İnancımız ne olursa olsun, biz tek bir aileyiz" diye konuştu.
 
Obama, "Bu yılın başlarında Chapel Hill’de 3 Müslüman genç Amerikalı hunharca öldürüldüğünde tüm inançlara mensup Amerikalılar o insanların etrafından toplandı. Bu gece açıkçası dualarımız Charleston ve Mother Emanuel (Emanuel Ana) kilisesiyle birlikte. Amerikalılar olarak, kim olduğu veya neye benzediği, kimi sevdiği, nasıl ibadet ettikleri için hiç kimsenin hedef haline gelmemesi gerektiğinde ısrar ediyoruz. Bu nefret uyandıran eylemlere karşı duruyoruz" ifadelerini kullandı.

36-002.jpg
 
"Bilgisizliğin ve önyargının üstesinden birlikte gelebiliriz" diyen Obama, ayrıca başörtülü olması gerekçesiyle Abercrombie&Fitch giyim mağazasınca ise alınmayan ancak ABD Yüksek Mahkemesi’nin haklı bulduğu Müslüman genç kız Samantha Elauf'u cesaretinden dolayı kutladı.
Baskan Obama İftarında Türk Damgası 
 

37.jpg

Obama, "Samantha, herkes gibi aynı fırsatlara sahip olabilmek için başörtüsü takabilme hakkını savunmaya karar vermişti. Yüksek Mahkeme’ye kadar gitti ki ben bunu onun yaşındayken yapamazdım. Samantha (davasını) kazandı. Seninle gurur duyuyoruz Samantha” dedi.
Demokrat Parti Delegesi ,Başarılı işadamı ve THO Mütevelli Heyeti Üyesi Murat Güzel " İftar programında olmaktan dolayı mutluyuz. Zaman zaman Başkan Obamanın programlarına katılıyor ve Türk-Amerikan toplumunun güçlenmesi için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz mesajı verdi. Güzel, 2016 yılında Philadelphiada yapılacak Demokrat Başkanlık Seçim Programindada Komitede yer aldığını belirterek, Demokrat Partide gücümüz artıyor dedi.
 
Demokrat Parti Etnik Koordinasyon Konseyi Üyesi ve THO Başkan Yardımcısı Ali Çınar'da " Başkan Obamaya davet ettiği için teşekkür ettiklerini belirtirken, Beyaz Saray ve Amerikan Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ilede Türkiye üzerine uzun görüşme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

YANDAŞ MEDYA OLAYI BÖYLE VERDİ

İftar yemeğine Pensilvanya'da ikamet eden FETÖ lideri Fethullah Gülen'in ABD'deki en önemli vakıflarından olan Rumi Forum'un yöneticisi Jena Luedtke de katıldı. İftara davet edilmeyen Rumi Forum başkanı Emre Çelik içeriden bir fotoğrafı, kendisi davet edilmiş gibi sosyal medyada paylaşırken, paralel gazeteci İlhan Tanır da, Jena Luedtke'nin çektiği resimleri sosyal medyada bolca paylaşarak davette Gülencilerin bulunduğu algısı oluşturmaya çalıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı