Obama'dan Kimyasal Gaz Açıklaması

Obama'dan Kimyasal Gaz Açıklaması

KİMYASAL KONUSUNDA İLK AÇIKLAMASI

Başkan Barack Obama Suriye'nin başkenti Şam'ın Guta bölgesinde 1000'den fazla kişinin ölümüne neden olan kimyasal silah saldırısı iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu. "Kırmızı çizgiler"iyle ilgili bir soru üzerine Obama, son olayın "ABD'nin bir göz atması" gereken bir olay olduğunu söyledi.
 
CNN'e konuşan Obama, Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddialarının "büyük bir olay" olduğunu ve elbette bu boyutta bir silah kullanımı söz konusuysa bunun rahatsızlık verici olduğunu belirtti.
Geççmişte yaşananlar göz önüne alındığında Suriye lideri Beşar Esad'dan işbirliği beklemediklerini söyleyen Obama, kırmızı çizgileriyle ilgili bir soruya da "Suriye'de son yaşanan olay ABD'nin göz atması gereken bir durumdur" dedi.
Obama geçmişte Suriye'de kimyasal silah kullanımının ABD'nin müdahalesi için bir kırmızı çizgi olacağını söylemişti.
 
SÜRE DARALIYOR
 
Suriye ve Mısır meseleleriyle ilgilenmek için zamanın daraldığını da söyleyen ABD Başkanı, bu meselelerle ilgili hareket etmeden önce bedellerini göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtti.
Obama özellikle Mısır konusunda, "ABD'nin değerlerine aykırı eylemlere yardım ve yataklık ediyor gibi görünmemek için dikkatli olmaları gerektiğini" ifade etti.