OBAMA’DAN IŞİD HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA!

OBAMA’DAN IŞİD HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA!

İşte o açıklamanın detayları.

ABD Başkanı Obama, "Irak'ta yeni başbakanın atanması memnuniyet vericidir. Hükümet bir an önce kurulmalıdır. IŞİD'e karşı Kürtlere ve Irak ordusuna yardımlar sürecektir" dedi.

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum'un, Meclis Başkanı Yardımcısı Haydar El Abadi'yi hükümeti kurmakla görevlendirerek Başbakan Nuri El Maliki'yi devre dışı bırakmasının ardından ABD Başkanı Barack Obama, Irak'ta yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

ÇARPICI MESAJLAR

Barack Obama, "Yeni Irak Başbakanı'nın atanmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Irak liderleri ülkenin huzuru için barışçıl çözümler bulmalı ve Irak'ta yeni hükümet bir an önce kurulmalı. Hem Kürt hem de Irak ordusuna yardımları sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

"KÜRT GÜÇLERİNİ SAVUNMAK İÇİN OPERASYON YAPTIK"

Öte yandan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD ordusunun Irak'ta IŞİD militanlarına karşı saldırılarını sürdürdüğü belirtilerek, dün gece Erbil yakınlarında Kürt güçlerini savunmak için başarılı bir hava operasyonu düzenlendiği belirtildi.

PEŞMERGEYE SALDIRACAK IŞİD KONVOYU VURULDU

Açıklamada, ABD savaş uçaklarının, Erbil'i savunan peşmerge güçlerine saldırmak için ilerleyen bir IŞİD konvoyundaki bazı araçları havadan vurduğu kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı