OBAMA'DAN IŞİD AÇIKLAMASI

OBAMA'DAN IŞİD AÇIKLAMASI

Obama'dan Terör Örgütü IŞİD Hakkında Yeni Açıklamalar

ABD Başkanı: Sıradaki sizsiniz!


ABD Başkanı Barack Obama, operasyonlarda IŞİD’in üst düzey isimlerinin hedef alındığını belirterek, “IŞİD liderleri saklanamaz ve onlara mesajımız: ‘Sıradaki sizsiniz’” dedi.
 
Barack Obama, Pentagon’da IŞİD ile mücadele konusunda Ulusal Güvenlik Konseyi’nden (NSC) bilgi aldı.
 
Obama’nın başkanlık ettiği NSC toplantısında Ortadoğu’da IŞİD ile yürütülen mücadele ve ülke içinde bu örgütün etkisinde kalan kişilerce gerçekleşebilecek terör saldırına karşı alınacak tedbirler ve olası stratejik değişiklikler ele alındı.
 
Toplantıya aralarında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Savunma Bakanı Ashton Carter ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’ın yer aldığı 4 bakan, 4 komutan, istihbarat kurumları yöneticileri ve üst düzey diplomatlar katıldı.
 
Obama, IŞİD ile mücadele adına oluşturulan küresel koalisyona bölgedeki ülkelerin “daha fazla” katkı sunmaları gerektiğini vurguladı.
 
ABD, Fransa, Almanya, İngiltere ve İtalya’nın daha fazlasını yaptığını kaydeden Obama, Savunma Bakanı Ashton Carter’ın koalisyondaki ülkelerin daha fazla katı sağlamalarını görüşmek üzere Ortadoğu’ya gideceğini söyledi.
 
IŞİD ile savaşın zor olmaya devam edeceğini kaydeden Başkan Obama, şunları söyledi:
 
“Daha önce söylediğim gibi IŞİD kentsel alanlara mevzileniyor. Sivillerin arkasına saklanıyor. Savunmasız erkek, kadın ve çocukları canlı kalkan olarak kullanıyor. Acımasız olduğumuz kadar akıllı olmamız da gerekiyor.”
 
ABD’nin bölgedeki müttefiklerinin IŞİD’i köy-köy, mahalle-mahalle uzaklaştırdığını dile getiren Obama, “IŞİD’i her zamankinden daha sert vuruyoruz. Geçtiğimiz Kasım’da, IŞİD hedefleri, bu operasyon başladığından bu yana hiç bir ayda olmadığı kadar vuruldu” şeklinde konuştu.
 
IŞİD’in üst düzey isimlerinin de hedef alındığını belirten Obama, konuşmasında öldürülen bazı liderlerin isimleri verdi. “IŞİD liderleri saklanamaz ve onlara mesajımız: ‘Sıradaki sizsiniz’” diye konuştu.
 
Son haftalarda örgütün hayat damarını hedef aldıklarını ve örgüte ait yüzeler petrol tankerlerini yok ettiklerini kaydeden Obama, IŞİD’İn Irak’ta toprak kaybetmeye devam ettiğine dikkat çekti. Obama, “Irak’ta kontrol ettiği toprakların yüzde 40’ını kaybetti ve kaybetmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı