OBAMA'DAN IRAK'A OPERASYON SİNYALİ

OBAMA'DAN IRAK'A OPERASYON SİNYALİ

Amerikalı yetkililerin tüm seçenekleri değerlendirdiğini ifade etti.

ABD Başkanı Barack Obama, Irak'ta yaşanan gelişmelerden endişe duyduğunu söyledi. Cihatçı olarak nitelendirdiği grupların Irak'ta mevzi kazanmamasının ABD'nin çıkarına olduğunu söyleyen Obama, "İsyancılarla mücadele konusunda Irak'a yardım için hiçbir şeyi dışlamıyorum." dedi.

Obama, ülkesinin güvenlik çıkarları tehdit edildiğinde askerî müdahalede bulunmaya hazır olduğunu dile getirdi. Irak'ta askerî olarak kısa vadede acilen yapılması gerekenlerin olduğunu ifade eden Obama, Amerikalı yetkililerin tüm seçenekleri değerlendirdiğini ifade etti.

BBC'DEN OBAMA'NIN MÜDAHALE AÇIKLAMASI DEĞERLENDİRMESİ

BBC Orta Doğu Editörü Jeremy Bowen, IŞİD'in stratejik hedefine ilişkin şu değerlendirmeyi yapıyor:

''IŞİD, eğer Musul'u kontrol altında tutup, varlığını pekiştirebilirse hem Irak hem de Suriye'nin bazı bölümlerini kapsayan bir emirlik yaratma hedefi doğrultusunda dev bir adım atmış olacaktır. Bu, El Kaide'nin 11 Eylül 2001'de ABD'yi hedef alan saldırısından bu yana bir cihad grubunun en ciddi eylemi anlamına gelecektir.''


BBC'nin diplomasi ve savunma muhabiri Jonathan Marcus, ABD hava kuvvetlerinin Irak ordusunun IŞİD'e karşı mücadelesinde yardımcı olabileceğini söylüyor. Fakat Marcus'a göre IŞİD'e karşı asıl etki kara kuvvetlerinin katılımıyla gerçekleşebilir.

Kaynak:Haber Kaynağı