OBAMA'DAN FLAŞ DARBE AÇIKLAMASI

OBAMA'DAN FLAŞ DARBE AÇIKLAMASI

Obama bu gün Meksika Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşme sonrası sorular üzerine tam 5 dakika süre ile Türkiye'de yapılan darbe sorularına yanıt verdi.

Başarısız darbe girişiminin hemen ardıdnan AKP'li bazı bakanların "ABD darbeye destek verdi" açıklamaları ipleri germiş, Dışişleri Bakanı John Kery, jet hızı ile bu açıklamayı yalanlamıştı.

İNCİRLİK ÜSSÜ KAPATILINCA

Darbeyi takip eden günlerde ise ABD ile yeni gerginlik konusu, darbe planlayıcısı oldu iddiası ile Fethullah Gülen'in derhal iadesinin istenmesi konusunda oldu. Gülen'in iadesi konusuna soğuk yaklaşan ABD hükumetine bir karşı misilleme olarak İncirlik Üssü Türk Hükumeti tarafından uçuşlara kapatılınca, Amerika'dan iade sürecini hızlandırabiliriz açıklaması geldi.

OBAMA'DAN DARBEYE DESTEK AÇIKLAMASI

Amerika ile ilİşkiler bu şekilde seyrederken, Başkan Obama'dan bir son dakika açıklaması geldi. Amerikanınsesi sitesinin duyurduğuna göre Obama'nın Türkiye'de ki darbede Amerikan parmağı olduğuna ilişkin sorulara verdiği yanıt şöyle.

TÜRKİYE SORULDU

Başkan Barack Obama, bugün Meksika Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşme sonrasında düzenlediği basın toplantısında, bir soru üzerine Türkiye’deki gelişmeleri de değerlendirdi.

İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ

Obama yaklaşık beş dakika süreyle verdiği cevapta, Türk hükümetinin yanında olduklarını, darbeye başından beri karşı olduklarını söyledi ve herhangi bir şekilde Amerika’nın bu girişime dahil olduğu yolundaki iddiaların tamamen asılsız olduğunu bildirdi.

Obama bunları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da ilettiğini söyledi ve bu tür söylentiler yayılmasının Türk-Amerikan ilişkilerini tehdit ettiğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı