OBAMA'DAN FANTEZİ YORUMU

OBAMA'DAN FANTEZİ YORUMU

Barack Obama açıklama yaptı.

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin Suriyeli muhalifleri hızlıca modern bir ordu haline getirmesinin ancak bir fantezi olabileceğini söyledi, ancak bununla birlikte baş kaldıran grupları desteklemeye devam ettiklerini belirtti.

Bloomberg HT'nin haberine göre Obama, dün CBS ile gerçekleştirdiği ropörtajda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı muhalefete öncülük eden orta sınıf Suriyelilerin sert rejime maruz kaldıklarını belirtti. ABD'nin hali hazırda destekleyebileceği ve askeri yardım sağlayabileceği bir "hazır yapılmış" bir muhalif grup olmadığını söyledi.

Obama, "Eğer onlara birkaç silah gönderirsek sadece Esad'ı aşağı indirmek ile kalmayıp aynı zamanda acımasız, iyi eğitilmiş cihatçılara dönüşecekleri fikri sadece fantezi olabilir." dedi.

Esad ve karşıtları arasındaki 3 yıllık mücadelede 160 bin'den fazla kişi hayatını kaybetti. Aradaki gerilim El-Kaide uzantılı Irak Şam ve İslam Devleti'ni (IŞİD) besledi, örgüt şimdi Irak Devleti'nin geleceğini tehdit ediyor.

Obama haftaiçi yaptığı açıklamada ise Irak'ta güvenlik güçlerine yardımcı olmaları için 300 askeri danışmanı Irak'a göndermeye hazır olduklarını ve gerekirse "hedef odaklı" çözümlere gidebileceklerini belirtmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı