Obama Öyle Bir Şey Yaptı ki !

Obama Öyle Bir Şey Yaptı ki !

OBAMA'DAN EKONOMİK KRİZE ANLAMLI FOTOĞRAF

ABD'de 2 parti arasında meydana gelen anlaşmazlığın yarattığı ekonomik kriz gittikçe derinleşiyor. Başkan durumun hassasiyetini kamuoyuna anlatmak için hergün yeni bir yöntem buluyor. Obama'nın basına yansıyan son görüntüleri de bu ilginç çıkışlarından biri olarak Amerikan Halkını gülümsetti.Başkan Obama bu kez, krize dikkat çekmek için öğle yemeğini hükümet çalışanlarına indirim uygulayan bir sandviç dükkanından aldı.
 
Obama, Başkan Yardımcısı Joe Biden'la beraber öğle yemeği için Beyaz Saray yakınlarında bir sandviç dükkanını seçti. Bunun sebebi, restoranın hükümet dairelerinin kapanmasından dolayı mağdur olan hükümet çalışanlarına yüzde 10'luk bir indirim uygulaması.

YÜZDE 10 İNDİRİMLİ SANDVİÇ ALDI
 
Restoranda konuşan Obama, krize dikkat çekti. Temsilciler Meclisi Başkanı Boehner'ın, bütçe oylamasına izin verdiği takdirde krizin bitebileceğine vurgu yaptı. Obama, "Kepenk kapama bugün sona erebilir. Temsilciler Meclisi'nde oylamalar sürüyor. Eğer Meclis Başkanı Boehner yalnızca bu oylamanın gerçekleşmesine izin verirse, bu durumu sona erdirebiliriz" dedi.
 
Cumhuriyetçi Boehner, Temsilciler Meclisi'nde cevap verdi, daha önce yaptığı "temerrüde düşmemeliyiz" yorumunu açtı. Boehner, "Bunun için harcama problemimizi ve ekonomik büyümemizdeki durgunluğu çözmemiz lazım" yorumunu yaptı. Boehner, bütçeyi mevcut haliyle geçirmeyeceklerinin sinyalini verdi.
 


YAKIN KORUMA GÖRÜNTÜLERE GİRMEDİ


Başkan Obama'nın Beyaz Saray yakınlarında gittiği ucuzcu büfeye, beraberinde yakın korumaları olmadan yürüyerek gitmesine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Amerikan basını Başkan Obama'nın verdiği mesajın anlamlı ve etkileyici olduğunu yazdı.

KRİZİN ÇÖZÜMÜNDE GELİŞMELER VAR ANCAK
 
Ancak krizde gelişmeler var. Obama'nın, Cumhuriyetçilerin Kongre'ye getirecekleri, hükümete sınırlı harcama izni vermeyi öngören teklifi reddedeceği belirtiliyor. Ancak tekliflerden birinde uzlaşı var. Hükümet çalışanlarına geriye dönük maaş ödemesi. Beyaz Saray, bu teklifin destekleneceğini, ancak bu uzlaşının kepenk kapama krizinin sonuçlarını bertaraf edemeyeceğini belirtti.
 
Öte yandan, ABD hükümeti Avrupa Birliği ile serbest ticaret anlaşması müzakerelerinin kepenk kapama krizinden ötürü ertelendiğini duyurdu.