OBAMA ONU SEÇTİ

OBAMA ONU SEÇTİ

ABD Başkanı Barack Obama’nın himayesinde kurulan Başkanlık Küresel Girişimcilik Elçileri Oluşumu’na çağrıldı.


Başkanı Obama, Hamdi Ulukaya’yı Küresel Girişimcilik Elçisi olarak seçti.

Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya, ABD Başkanı Barack Obama’nın himayesinde kurulan Başkanlık Küresel Girişimcilik Elçileri Oluşumu’na çağrıldı. Ulukaya grubun diğer üyeleriyle birlikte Başkan Obama’yla Beyaz Saray’da görüştü. İşte Elazığ'da bir aşirette yetişen, mandıracı bir ailenin oğlu Hadi Ulukaya'nın Amerika'da "Yoğurt" Kralı olması ve Obama'nın masasına kadar giden yolun öyküsü.

ULUKAYA: HAYALLERİM VARDI
Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya, Beyaz Saray’da Başkan Obama’yla bir araya geldi. Ulukaya, ABD Hükümeti’nin girişimciliği desteklemek üzere hayata geçirdiği ve üstün başarılara imza atmış girişimcilerin, deneyimlerini yeni nesillere aktarması için kurulan Başkanlık Küresel Girişimcilik Elçileri-Presidential Ambassadors for Global Entrepreneurship (PAGE) grubuna davet edildi. Başkan Obama, bu girişimci grubunun kurulacağını geçen yıl Kuala Lumpur’da düzenlenen Küresel Girişimcilik Kongresi’nde bizzat duyurmuştu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hamdi Ulukaya: “Amerika’ya 10 yıl önce geldim. İngilizcem yok denecek kadar azdı ve çok kısıtlı param vardı. Ama hayallerim, çalışma etiğim ve girişimcilik ruhum en büyük zenginliğimdi. New York’un kuzeyine taşındım. Eski bir fabrikanın satışa çıktığını öğrendim. Fabrikayı gördüğümde burada gerçek, lezzetli ve kaliteli yoğurt üretebileceğime inandım. Amerika’nın Küçük İşletmeler İdaresi’nden kredi aldım. Ve her şey yeniden başladı. Başkan Obama’nın beni küresel girişimciliğe hizmet edecek bir elçi olarak görevlendirmesinden ötürü büyük onur duyuyorum. Bireylerin içlerindeki tutkuyu hayata geçirip, insanların bir şeyler inşa etmeleri için ilham kaynağı olabilmeyi umuyorum” şeklinde konuştu.
Obama, görüşme sırasında grubun üyelerine özel teşekkürlerini iletirken girişimciliğin yeni istihdam ve inovasyon adına ne kadar önemli rol oynadığının altını çizdi. Obama, Hamdi Ulukaya ve diğer girişimcilerden PAGE’i, deneyimlerini diğer girişimcilere aktardıkları, yeni iş kuran insanlara kendi toplumlarında ekonomik fayda sağlamak için ilham kaynağı olacakları bir platform olarak kullanmalarını beklediğini belirtti.

CHOBANİ HADİ ULUKAYA KİMDİR

Türkiye’nin ücra bir köşesinde dünyaya geldi. Mandıracılık yapan ailesine yardım ederek büyüdü. Dil öğrenmek için gittiği Amerika’da dil öğrenmekle kalmayıp bir başarı öyküsüne de imza attı. Çöpe attığı kağıdın hayatının fırsatı olduğunu anlayan Hamdi Ulukaya, ABD’nin en başarılı 10 iş adamından biri oldu...

a7a267ab021e950d_480x270.jpg

"ÇÖPE ATTIĞIM KAĞIT HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ"

Hakkında "Yoğurdun Steve Jobs’u" diye başlıklar atılan, Amerika’nın en çok satan yoğurt markası Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya: "Çöpe attığım, üzerinde `satılık yoğurt fabrikası yazan kağıt hayatımın dönüm noktam oldu"

İş dünyasına ait haberlerin bulunduğu “ciddi” dergilerde ve gazetelerin ekonomi sayfalarında yayımlanan başarı öykülerini aklınıza getirin. Aldığı ödüllerle birlikte şık ofislerindeki büyük masalarının başında ya da fabrikalarının önünde poz veren işadamlarını ve işkadınlarını mutlaka anımsayacaksınız. Hamdi Ulukaya (39) da onlardan biri. Üstelik başarı hikayesi alışık olduklarımızdan çok daha renkli. Dedesi ve babası ile birlikte yaz aylarında yaylaya çıkıp koyun güden, üniversite çağına kadar ne olacağına bir türlü karar veremeyen. Amerika gibi bir yere tek kelime dahi İngilizce bilmemesine rağmen “Gidip bir bakayım, nasılmış oralar?” diyerek gidebilen biri o. Her ne kadar “Maceraperest değilim” dese de risk almaya bayılıyor. Hiç düşünmeden, hesap kitap yapmadan aldığı risklerde hiç yanılmamış olmalı ki şu an Amerika’nın en başarılı 10 işadamından biri ve 40 yaş altındaki işadamları arasında en parlak girişimci olarak anılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı