Obama Neye, Erdoğan Neye Ağladı ?

Obama Neye, Erdoğan Neye Ağladı ?

OBAMA'DA AĞLADI AMA NE İÇİN

Başbakan Tayyip Erdoğan, Ülke TV’de katıldığı bir programda Mısır'da Müslüman Kardeşler liderlerinden Muhammed El Biltaci’nin gösteriler sırasında öldürülen kızı Esma'ya yazdığı mektup okununca ağlaması gündemden düşmek bilmiyor. Erdoğan'ın ağlaması olayı çok fazla eleştiri aldı. Eleştirilerin çoğu ağlamasından çok, "ağlama nedeni" üzerinde yoğunlaştı. Basında ve sosyal medyada yapılan eleştirilerde Erdoğan'ın ağlamasının tamamen siyasi amaçlı bir şhow olduğunu söylenler örenkler verdiler. Verilen örneklerde ise, Reyhanlı ve Gezi olaylarında kendi yurttaşları için neden ağlamadı sorusu soruldu. Hatta başbakan Erdoğan'ın bundan önce ki ağlama nedenleri ile ilgili bir takvim bile çıkarıldı.. İLGİLİ HABER


OBAMA NEYE AĞLADI, ERDOĞAN NEYE?

14 Ara 2012 tarihinde ABD Başkanı Barack Obama, Connecticut eyaletinde 27 kişinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında gözyaşlarını tutamadı. Başkan Obama'nın, Amerikan halkının kayıpları için döktüğü ilk gözyaşı bu değil.

Ayrıca Başkan Obama, 28 Mayıs 2013 tarihinde,12 bin evin yok olduğu ve binlercesinin zarar gördüğü hortum afetinin yaralarını sarmak için yönetiminin “sürecin her adımında” Oklahomalıların yanında olacağını söyledi. Kurbanlarla yakından ilgilenen Obama, onlarla konuşarak hikayelerini anlatmalarını istedi. Gözyaşlarını tutamayan Başkan, hortum yüzünden yıkılan Plaza Towers İlkokulu’nu gezerken okulun müdürü Amy Simpson’a sarılarak teselli etti.