OBAMA ERDOĞAN'A KÜSTÜ MÜ?

OBAMA ERDOĞAN'A KÜSTÜ MÜ?

Yardımcısı çıkıyor.

Başkan Barack Obama, dünya liderlerini sık sık ararken Başbakan Erdoğan'ı şubat ayından beri aramıyor. Erdoğan'ı en son dün ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden aradı.

Başkan Barack Obama, tüm dünyada gelişen olaylarla ilgili zaman zaman ülkelerin liderlerini arayarak görüş alışverişinde bulunuyor. Obama, son olarak dün akşam Almanya Başbakanı Angela Merkel’i arayarak Ukrayna’daki gelişmelere ilişkin görüşme yaptı.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, yaptığı açıklamada, iki liderin Ukrayna’daki taraflar arasında silahların susması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

SON GÖRÜŞME ŞUBAT AYINDAYDI

Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama en son görüşmelerini şubat ayında gerçekleştirdiler. Obama’nın şubat ayında yaptığı görüşmede ‘hukukun üstünlüğü’ konusuna vurgu yaptığı söylenmişti. Şubat ayından önce ise yaklaşık 6 ay boyunca hiçbir telefon görüşmesi yapmamışlardı.

OBAMA’NIN YARDIMCISI ARADI

Ayrıca, Başbakan Erdoğan dün akşam ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme sırasında, Biden, Türk tır şoförlerinin serbest bırakılmasını “Sevinç verici bir gelişme” olarak nitelendirdi.

ABD Başkanı Obama’nın yerine yardımcısı Biden’ın Erdoğan’ı araması ise kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu.

Daha önce "Obama'nın sesini özlemiştim, önce kendisiyle görüştüm" diyerek halkı şaşaırtan Erdoğan'ın o sesi özleyip özlemediği merak konusu oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı