OBAMA ANAVATANINA GİDİYOR

OBAMA ANAVATANINA GİDİYOR

Başkanın babasının gömüldüğü ve bazı akrabalarının yaşadığı Kogelo köyündeyse, hayal kırıklığı var. Çünkü Obama'nın köyü ziyaret edip etmeyeceği henüz belli değil.

Babası Afrikalı bir göçmen olan ABD Başkanı Barack Obama, Cuma günü Kenya’ya gidecek. Kenya ziyareti yaklaşık 5,7 milyon dolara mâl olacak Başkan Obama, 'Küresel Girişimcilik Zirvesi'ne katılacak.
 
ZİYARET PAZAR GÜNÜ SONA ERECEK
 

Afrika'yı üçüncü defa ziyaret eden Obama, 2009'da ilk olarak Gana’ya gelmişti. 2011 yılında Tanzanya, Senegal ve Güney Afrika'yı ziyaret etmişti. Mısır’ı da ziyaret eden Obama, Nelson Mandela’nın ceneza töreni için tekrar Güney Afrika'ya gelmişti.

KENDİ KÖYÜNE GİDECEK Mİ?

220715-obama66.jpg
 
Başkan seçildiğinden bu yana ilk kez baba memleketini ziyaret edecek olan Obama, 'Küresel Girişimcilik Zirvesi'ne katılacak.
 
Başkan nın babasının gömüldüğü ve bazı akrabalarının yaşadığı Kogelo köyündeyse, hayal kırıklığı var. Çünkü Obama'nın köyü ziyaret edip etmeyeceği henüz belli değil.

SADECE BİR SAAT GELSİN 

obamakoy.jpg

Köylüler, yoğun ziyaret trafiği olsa bile Obama’nın en azından 1 saatini kendilerine ayırmasını istiyor.

 HÜKÜMET İLGİLENDİ OBAMA İLGİLENMİYOR

obamasd.jpg

Kenya hükümeti, Obama'nın başkan olmasından sonra köye elektrik ve su götürdü, bozuk yollarını düzeltti ancak köylüler Obama'nın köyle özel ilgilenmediğini görüşünde.
 
Köyde, Obama isminde bir de okul bulunuyor. Okul idarecileri de Obama'dan şikayet edenler arasında:


BİZİM VE AMERİKAN OKULLARI ARASINDA DEĞİŞİM PROGRAMI İSTİYORUZ

"Hayal kırıklığı yaşıyoruz çünkü başkan seçildiğinde bizim için birşeylerin değişeceğini düşünmüştük ancak değişen bir şey olmadı. Mesela bizim okullarımızla Amerikan okulları arasında dayanışma ve değişim programları olacağını sanmıştık."

O TÜM KENYA'NIN KARDEŞİ 

Obama'nın büyük annesi Sarah Obama'ysa tartışmaya başka bir açıdan yaklaştı.:
 
"O tüm Kenya'nın oğlu, Kogelo'nun değil. Her Kenyalı onun kardeşidir."

220715-obama2.jpg