O Üniversiteli Genç Kız da Öldü

O Üniversiteli Genç Kız da Öldü

KENDİSİNE VERİLMEYEN KIZIN BABASINA 'HAVVA'YI BURADAN AL YOKSA ONU VURURUM' DEMİŞ

KENDİSİNE VERİLMEYEN KIZIN BABASINA 'HAVVA'YI BURADAN AL YOKSA ONU VURURUM' DEMİŞ 
 
GENÇ KIZ YAŞAMA VEDA ETTİ
 
Erzurum'da Atatürk Üniversitesi kampusu içinde geçtiğimiz Pazar günü fırın işçisi Ferhat Tosun'un tabancasından çıkan 2 kurşunla ağır yaralanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Havva Ay yaşamını yitirdi. Tedavi gördüğü Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde saat 23.20'da ölen Havva Ay'a yarın otopsi yapılacak. Sevdiğine iki kurşun sıktıktan sonra intihar eden Ferhat Tosun yoğun bakım altında tutuluyor.

OLAY KADINA ŞİDDETE KARŞI MÜCADELE GÜNÜNDE OLMUŞTU
 
 
Olay İKİ GÜN ÖNCE 14.40'da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde meydana geldi. Fırın işçisi olduğu belirtilen Ferhat Tosun, iddiaya göre bir süre arkadaşlık yaptığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Havva Ay ile tartışmaya başladı. Tosun, bir anda üzerindeki tabancayı çıkarıp Ay'a iki el ateş etti. Başına isabet ede kurşunla ağır yaralanan Havva Ay kanlar içerisinde yere yığılırken, Ferhat Tosun aynı silahı başına dayayıp ateş etti. 
 
Çevredeki öğrenciler bir taraftan kaçışırken bir taraftandan polisi arayıp yardım istedi. Olay yerine polisler gelirken yaralılar çağrılan iki ambulansla Yakutiye Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırılmıştı..