O TEKME ÇİN'DE GÜNDEM OLDU!

O TEKME ÇİN'DE GÜNDEM OLDU!

Soma’daki maden faciasının ardından yerde yatan vatandaşı dövmesiyle gündeme gelen Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in adı Çin’e uzandı.

Türkiye’deki maden faciasıyla ilgili gelişmeleri tüm haber bültenlerinde aktaran Hong Kong merkezli Phoenix TV, Yerkel’in tekmeleme olayına ise ayrı yer verdi. Doğu Asya’da en çok izlenen televizyon kanalı olan Phoenix, “Türkiye’de Başbakan Danışmanı Gösterici Tekmeledi” başlığıyla ekranlara getirdiği haberinde, Soma’da yaşanan facianın ardından Yusuf Yerkel adlı genç danışmanın bir göstericiyi tekmeleyişini anlattı. 

Yusuf Yerkel, bunun yanı sıra Çinlilerin sosyal medya platformlarında en çok konuştuğu yabancı isimlerden biri haline geldi. Sina, QQ ya da Sohu gibi milyonlarca kişinin ziyaret ettiği haber portallarındaki facia haberlerinin görsellerinde ise, söz konusu tekmeleme fotoğrafları sıkça göze çarpıyor. 

Çin’deki Türk vatandaşları da, “takım elbiseyle adam tekmeleyen kişinin gerçekten başbakanın danışmanı olup olmadığı” sorularına muhatap oluyor.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı