O SAVCISINDAN SUÇ DUYURUSU

O SAVCISINDAN SUÇ DUYURUSU

Kamuoyunda 'TIR savcısı' olarak bilinen savcı Aziz Takçı Başbakan Erdoğan ile yandaş gazeteler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adana’da TMK 10. Maddesiyle yetkili savcı iken önce yetkileri alınan, geçtiğimiz günlerde de geçici olarak Trabzon’da görevlendirilen Aziz Takçı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabah ve Yenişafak gazeteleri hakkında hem suç duyurusunda bulundu hem de manevi tazminat davası açtı.

Adana Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne verilen dilekçede avukat Alpdeğer Tanrıverdi, kamuoyunda MİT TIR’larına yapılan operasyon olarak bilinen Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın (TMK 10. Maddesi ile görevli ve yetkili) 2014/2 Sayılı dosyasından 19.01.2014 tarihinde yapılan arama ve soruşturma ile ilgili bilgilere yer verdi.

“KİN VE NEFRET SÖYLEMİ İLE HEDEF GÖSTERİLDİM”

Operasyon tarihinden bu yana yazılı ve görsel medyada çıkan asılsız, mesnetsiz haberlerle itibarsızlaştırma ve karalama kampanyasına ek olarak kamuoyunda algı operasyonu oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Tanrıverdi, buna karşı ceza hukuku açısından yaptıkları girişimlerden sonra şimdi de özel hukuktan kaynaklanan haklarını kullandıklarını ifade etti. Tanrıverdi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Muhataplar aleyhinde ve müvekkilimin kişilik haklarına yapılan bu saldırıların yanında, TMK gereğince alacağı tedbir ve önlemler ve çıkarılacak yönetmeliklerle bizzat korumakla görevli olduğu müvekkilimin kin ve nefret söylemleri ile alenen hedef haline getirmekten kaçınmayan ve her türlü platformda müvekkilime hakaret etmekle kalmayıp iftira atan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde yaptığımız suç duyurularına ek olarak bağımsız ve tarafsız Türk Yargısı’na olan inancımız doğrultusunda 100 bin liralık manevi tazminat davası açmış bulunuyoruz.”

BAŞBAKANIN KONUŞMALARI DELİL OLARAK GÖSTERİLDİ

Avukat Alpdeğer Tanrıverdi, müvekkili savcı Aziz Takçı için açtığı tazminat davası için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 19.03.2014 tarihinde AK Parti İl binasında TRT kanalları tarafından ortak olarak yayınlanan programı, 20.01.2014 tarihinde Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yapılan basın toplantısı, 16.02.2014 tarihinde İstanbul İkitelli Şehir Hastanesi temel atma töreni ve 15.03.2014 tarihinde Adana mitingi ile 08.04.2014 tarihinde AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmaları delil olarak gösterdi.

Dilekçede, kişilik haklarına saldırılan bu konuşmalarda müvekkiline hitaben sürekli olarak “paralel savcı”, “casus”, “vatan haini” “alçak” gibi ithamlarda bulunulduğunu kaydeden Tanrıverdi, “Müvekkili hedef alan bu konuşmalara karşı 21.03.2014 tarihinde Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na, 24.03.2014 Tarihinde de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iki ayrı suç duyurusunda bulunulmuştur. Müvekkilm kamu görevi ifa eden bir Cumhuriyet Savcısıdır. Herhangi bir siyasi parti mensubu ve lideri gibi eleştiriye açık bir vazife ifa etmemektedir. Bu nedenle de yapılan konuşmalar, müvekkilin mesleki ve kamuoyu nezdindeki itibarını ziyadesiyle zedelemiştir” görüşlerini dile getirdi.

YENİŞAFAK VE SABAH GAZETELERİNE DE DAVA

Savcı Aziz Takçı, hakkında çıkan haberlerden dolayı Sabah ve Yenişafak gazeteleri hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade ederek 15′er bin lira manevi tazminat davası açtı. Takçı’nın avukatı Alpdeğer Tanrıverdi, Yenişafak gazetesinde çıkan “Casus markajı, Paşanın TIR pazarlığı, Savaşa gider gibi TIR bastılar, TIR ihbarcısının paralel bağlantısı, TIR’ı aratmak için komutana tehdit, TIR’ı verin yoksa çatışma çıkar, TIR savcısı Trabzon’a, TIR savcılarına soruşturma, MIT raporu belgeledi ve Nöbetçi hakim planı bozdu” haberlerinden dolayı hem suçduyurusunda bulundu hem de 15 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde bu haberlerle müvekkiline sürekli olarak “paralel savcı” “casus” “vatan haini” gibi ithamlarda bulunulduğu mahkemece verilen tekzip kararlarının dahi yayınlanmadığı vurgulandı.

Savcı Aziz Takçı, Sabah gazetesi için de suç duyurusunda bulunarak manevi tazminat davası açtı. Takçı başvurusunda Sabah gazetesinde yayınlanan “Ankesörden imama rapor, TIR’lara jandarma istihbarat raporu, TIR’lar jandarma istihbarat ihbarı, MIT TIR’larına baskının perde arkası, Durdurulan TIR’lar için flaş gelişme, İşte o baskın, TIR’ı arayan komutana casusluk soruşturması, MİT’e silah çekildi, TIR operasyonuna ihtilal gibi hazırlık, TIR baskınları karşı casusluk, TIR eylemleri organizasyon işi ve Paralel kulakçı polislere kalkan” başlıklı haberler için suç duyurusunda bulunarak 15 bin lira tazminat davası açtı. Yine söz konusu haberlerle alakalı mahkeme kararına rağmen cevap düzeltme metinlerinin yayınlanmadığı ifade edildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı